
بهترین کاندیدها برای انجام کامپوزیت دندان
کامپوزیت یکی از بهترین روشهای اصلاح طرح لبخند میباشد، که امروزه محبوبیت زیادی پیداکرده است. کامپوزیت درواقع مادهای خمیری بوده که بر روی دندان کشیده میشود. سپس با استفاده از نور مخصوص، سخت شده و کاملاً بر روی دندان فیکس میشود. این ماده خمیری سفیدرنگ بوده، و درواقع روکشی جدید برای دندانهای شما خواهد بود.
اصلیترین مراحل کامپوزیت دندان
حال انجام کامپوزیت برای چه کسانی توصیه میشود؟ این معمولاً اولین پرسشی است که ذهن زیباجویان را به خود مشغول میکند. در این خصوص میبایست بگوییم کامپوزیت برای برخی از افراد، به علت شرایط خاصی که دارند گزینه مناسبتری تلقی میشود. درنتیجه این افراد را میتوان مناسبترین کاندیدها برای انجام کامپوزیت دندان به شمار آورد. بهطورکلی انجام کامپوزیت به افراد زیر بسیار توصیه میشود:
بدرنگی دندانها
بدرنگی دندانها از شایعترین مشکلاتی است، که معمولاً به علت عدم رعایت بهداشت دهان رخ میدهد. چراکه مهمترین دلیل زردی و تیرگی دندانها، تجمع پلاک بر روی آنها میباشد. حال افرادی که دارای دندانهای بدرنگ بوده و این مورد روی زیبایی لبخندشان تأثیرات منفی گذاشته است، از بهترین کاندیدها برای انجام این کار به شمار میروند.
چراکه کامپوزیت دندان موجب میشود لایه و روکشی جدید بر روی دندانهای شما شکل گیرد. درنتیجه تیرگی و بدرنگی دندانها کاملاً پوشش دادهشده، و دیگر قابلمشاهده نخواهد بود.
وجود فاصله میان دندانها
میان دندانهای تمامی افراد معمولاً فاصله وجود دارد. اما گاهی این فاصله بسیار زیاد و غیرطبیعی بوده، و روی زیبایی دندانها تأثیر منفی میگذارد. با انجام کامپوزیت افراد میتوانند فاصله میان دندانهای خود را اصلاح نموده، و این مشکل را برطرف سازند. پس اگر شما نیز ازجمله افرادی هستید که دندانهایتان فاصله غیرطبیعی دارند، از مناسبترین کاندیدها برای انجام کامپوزیت به شمار میروید.
شکستگی و ترک دندانها
کامپوزیت دندان برای افرادی که دندانهای شکسته و ترکخورده دارند نیز، گزینه مناسبی خواهد بود. گاهی دندانها براثر تصادف، زمین خوردن، گاز گرفتن مواد غذایی و … دچار شکستگی یا ترک میشوند. درصورتیکه شکستگی آنها جزئی باشد میتوان با کامپوزیت تا حد زیادی دندانها را ترمیم نمود.
کوتاه بودن دندانها
گاهی دیده میشود که یک یا چند دندان از سایر دندانها کوتاهتر هستند. در این صورت دندانها دچار بینظمی شده، و ظاهر مرتبی نخواهند داشت. درنتیجه افرادی که دچار این مشکل میباشند، میتوانند با انجام کامپوزیت دندان کوتاهی آنها را اصلاح کنند.
دوام و میزان ماندگاری کامپوزیت دندان
کامپوزیت دندان برای چه کسانی مناسب نیست؟
باوجود مزایا و فاکتورهای مثبت کامپوزیت، این روش به گروهی خاص از افراد اصلاً توصیه نمیشود. چراکه ممکن است نتایج مطلوبی برای آنها در برنداشته باشد. کامپوزیت برای افراد زیر مناسب نیست:
کسانی که مبتلابه بیماریهای دهان و دندان میباشند
برخی از افراد به علتهای مختلفی دچار بیماریهای دهان و دندان ازجمله عفونت لثه، پوسیدگی دندان، آبسه و ….هستند. اگر شما نیز جز این دسته از افراد هستید، کامپوزیت نهتنها برای شما مناسب نیست، بلکه ممکن است خطرناک نیز باشد. چراکه برای انجام کامپوزیت دندان میبایست دهان، لثه و تمامی دندانها در سلامت کامل باشند. چون کامپوزیت دندان یکی از خدمات زیبایی تلقی شده، و عملاً یک امر درمانی نخواهد بود.
افرادی که دندانقروچه دارند
افرادی که مرتباً دندانقروچه دارند نیز، بههیچعنوان نباید کامپوزیت انجام دهند. چراکه دندانقروچه موجب ساییدگی دندانها بر روی یکدیگر میشود. این کار میتواند بهراحتی موجب از بین رفتن لایه کامپوزیت بر روی دندان شود. درنتیجه قطعاً کامپوزیت دندان برای این گروه از افراد، روش ماندگاری نخواهد بود.
افرادی که دچار ناهنجاریهای شدید دندان هستند
این روش برای کسانی که دچار ناهنجاریهای شدید هستند نیز توصیه نمیشود. بهعنوانمثال اگر افراد دچار کجی و بدفرمی شدید دندان باشند، نباید کامپوزیت دندان انجام دهند. این دسته از افراد باید ابتدا ناهنجاری دندانها را برطرف ساخته و سپس اقدام به کامپوزیت نمایند، تا نتیجه بهتری حاصل گردد.
بهترین سن برای انجام کامپوزیت دندان
سن از مهمترین معیارها برای انجام کامپوزیت بوده، که معمولاً به آن بیتوجهی میشود. امروزه کامپوزیت بهقدری محبوبیت یافته است، که افراد در هر سنی مخصوصاً جوانترها، علاقه زیادی به انجام آن دارند. اما آیا انجام کامپوزیت در هر سنی امکانپذیر است؟ خیر، بهترین سن برای انجام کامپوزیت بعد از ۱۸سالگی است.
یعنی کامپوزیت دندان نباید قبل از گذر از سن ۱۸سالگی انجام گیرد. به این دلیل که قبل از ۱۸سالگی رشد استخوانی هنوز بهطور کامل اتفاق نیفتاده است. درنتیجه ممکن است بعدها به علت رشد کاملتر دندانها، شاهد تغییراتی در فرم و ظاهر آنها باشیم. درنتیجه بهتر است کامپوزیت بعد از هجدهسالگی انجام گیرد.
مراقبتهای لازم و ضروری بعد از انجام کامپوزیت دندان
بعد از انجام کامپوزیت افراد میبایست مراقبتهای لازم را انجام دهند. چراکه با انجام آنها، قطعاً کامپوزیت ماندگاری بالاتری خواهد داشت. این مراقبتها را در زیر ذکر نمودهایم:
- سیگار کشیدن را ترک کنید. چراکه دود سیگار آسیب زیادی به دندانها وارد کرده، و میتواند روکش کامپوزیتی را از بین ببرد.
- بههیچعنوان با دندان اقدام به گاز زدن غذاهای سفت، شکستن مغزیجات و ….نکنید. چراکه این کار ممکن است موجب شکستگی دندانهای شما شود.
- بعد از کامپوزیت دندان رعایت بهداشت بسیار اهمیت دارد. پس مسواک زدن سه مرتبه در روز و استفاده از نخ دندان و دهان شویه را، فراموش نکنید.
- بهتر است بعد از کامپوزیت مصرف مواد غذایی حاوی رنگدانه، مثل پفک، قهوه، چای و ….را شدیداً کاهش دهید. چراکه مصرف آنها میتواند موجب بدرنگی لایه کامپوزیتی شود.
- اگر هر زمان احساس کردید که روکش کامپوزیتی از روی دندانهای شما بلند شده است، باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید.
بدون نظر