
دلایل افتادن لمینیت دندان چیست؟
همانطور که میدانید لمینیت یکی از پرطرفدارترین شیوههای زیباسازی دندانها میباشد. در این روش با قالبگیری از دندان روکشهای سرامیکی در آزمایشگاههای دندانپزشکی ساخته میشوند. سپس این روکشها بر روی دندان نصبشده، تا فرم و بدرنگی آنها اصلاح گردد. لمینیت دندان معمولاً روشی با ماندگاری بالا بوده، که درصد موفقیت زیادی دارد.
بهطوریکه این روش در ۹۵درصد افراد با موفقیت انجام میگیرد، و تا سالها ماندگاری خواهد داشت. اما بههرحال لمینت دندان نیز میتواند روشی آسیبپذیر باشد، و گاها با شکست روبرو شود. یکی از مشکلاتی که بعد از استفاده از این روش ممکن است به وجود آید، افتادن لمینیت دندان میباشد. در این حالت لایههای سرامیکی لمینیت از روی دندان جداشده، و میافتند. این مسئله میتواند دلایل متعددی داشته باشد.
معرفی بهترین انواع لمینیت دندان
در ادامه شایعترین علل و دلایل افتادن لایههای سرامیکی لمینیت را، نامبردهایم:
فرسایش لمینیتها
یکی از مهمترین دلایلی که موجب جداسازی لمینیتها از روی دندانهای طبیعی میشود، فرسایش و کهنه شدن آنها است. معمولاً لمینیتها تا ده سال ماندگاری دارند. اگر مدتزمان زیادی از طول عمر آنها گذشته باشد، افتادن لمینیت دندان بسیار طبیعی خواهد بود.
عدم تخصص و تبحر پزشک
همواره توصیه میشود که لمینیت دندان را تحت نظر پزشک متخصص و کاردان انجام دهید. چراکه اگر پزشک از مهارت کافی برخوردار نباشد، ممکن است به علت نصب نامناسب و غیراصولی لمینیتها بر روی دندان، شاهد افتادن آنها باشید. گاها نیز پزشک ممکن است از مواد و متریال بیکیفیت برای این کار استفاده نموده باشد. در این صورت نیز چسب لمینیت در مدت زمان کوتاهی از بین رفته، و لایههای لمینیت نیز از دندانها جدا خواهند شد.
پوسیدگی دندانها
افتادن لمینیت دندان میتواند براثر پوسیدگی دندانهای اصلی نیز رخ دهد. معمولاً پزشکان پوسیدگی دندانها را قبل از اجرای لمینیت برطرف مینمایند. چراکه لمینیت ها باید بر روی سطح سالمی از دندانها نصب شوند. حال در اثر گذر زمان ممکن است دندانها دچار پوسیدگی عمقی شده، و درنتیجه لایههای لمینیت کاملاً جدا خواهند شد.
عدم مراقبت اصولی از دندانها
یکی از عواملی که در افزایش دوام لمینیت نقش بسزایی دارد، مراقبت از دندانها میباشد. افراد جهت جلوگیری از افتادن لمینیت دندان علاوه بر رعایت بهداشت، میبایست به مراقبت اصولی از دندانها نیز توجه داشته باشند. گاز زدن مواد غذایی سفت یا شکست مغزیجات با دندانها، از مهمترین عواملی است که موجب شکستگی و افتادن لمینیت میشود. همچنین میبایست همواره از مسواک و خمیردندان استفاده نموده، تا تجمع میکروب در زیر لایههای لمینیت شده اتفاق نیفتد.
مهمترین کاربردهای لمینیت دندان
اقدامات لازم در هنگام افتادن لمینیت دندان
اگر دندانهای خود را لمینیت نمودهاید، در صورت افتادن آنها نیاز به انجام برخی اقدامات خواهد بود. در درجه اول میبایست به دندانپزشک مراجعه نمایید، تا وضعیت دندانهایتان مجدداً موردبررسی قرار گیرد. پس از بررسی پزشک به نصب مجدد لمینیت بر روی دندانهای طبیعی میپردازد. در مرحله اول تراشی بر روی دندانهایی که لمینیت آنها افتاده است، ایجاد میشود.
این تراش موجب میشود لمینیت بهتر نصب گردد. سپس دوباره لایههای لمینیت جدید بر روی دندانها نصب خواهد گردید. گاهی اوقات نیز ممکن است افتادن لمینیت دندان بهگونهای باشد که پوشش سرامیکی اکثر دندانها از بین برود. در این صورت لمینیتهای باقیمانده کاملاً ریمو گردیده، و مجدداً از دندان قالبگیری میشود تا لمینیت انجام گردد.
برای جلوگیری از افتادن لمینیت دندان چه کنیم؟
در بسیاری از موارد افتادن و شکستن لمینیت دندان زمانی اتفاق میافتد، که عمر لایههای سرامیکی آن به پایان رسیده باشد. اما گاهی نیز دیده میشود در همان ماههای ابتدایی بعد از انجام لمینیت، شاهد بروز این مشکل هستیم.
برای جلوگیری از افتادن لمینیت ها رعایت برخی نکات بسیار ضرورت دارد.
این نکات را در زیر ذکر نمودهایم:
- بههیچعنوان با دندانها مواد غذایی سفت را گاز نزنید. این کار موجب ایجاد فشار زیادی گردیده، و درنهایت لایههای سرامیکی لمینیت را از دندانها جداسازی خواهد کرد.
- استفاده از خمیردندان، دهان شویه، نخ دندان، شویندههای آنتی بیوتیکی و ..نیز میتواند در جلوگیری از افتادن لمینیت دندان نقش مهمی داشته باشد. اگر بهداشت دهان و دندان بهخوبی رعایت شود، مسلماً از پوسیدگی دندان جلوگیری میشود. درنتیجه میتوان از افتادن لمینیت نیز پیشگیری نمود.
- در انتخاب خمیردندان و مسواک خود بسیار دقت نمایید. خمیردندان و مسواک بههیچعنوان نباید خاصیت سایندگی و سایش داشته باشند. چراکه در صورت استفاده مداوم از این نوع خمیردندان یا مسواکها، لایههای لمینیت بهمرور دچار فرسایش شده و سطح آنها بسیار نازکتر میشود. درنتیجه پس از مدتی شاهد افتادن لمینیت دندان خواهید بود.
- اگر دچار دندانقروچه هستید، هرچه سریعتر به فکر درمان و مدیریت این عارضه باشید.
- اگر مرتباً دچار رفلاکس معده میشوید، بهتر است برای درمان اقدام نمایید. چراکه رفلاکس معده موجب ترشح اسید و بروز آن به داخل دهان میشود. درنتیجه همین مسئله میتواند باعث فرسایش و آسیبدیدگی لمینیت دندان شود.
- مصرف برخی از داروها نیز، میتواند سبب افتادن لمینیت دندان شود. به همین دلیل اگر داروی خاصی مصرف میکنید، حتماً در این خصوص با پزشک خود مشورت نمایید. در این حالت ممکن است پزشک برخی داروهای جایگزین را برای شما تجویز نماید.
بدون نظر