اصلی‌ترین مراحل کامپوزیت دندان

اصلی‌ترین مراحل کامپوزیت دندان

همان‌طور که می‌دانید کامپوزیت امروزه از پرطرفدارترین روش‌های زیباسازی دندان‌ها بوده، که می‌تواند لبخندی هالیوودی و جذاب را به شما هدیه کند. این روش امروزه میان سلبریتی ها و افراد مشهور نیز محبوبیت خاصی پیداکرده است. کامپوزیت موجب می‌شود دندان‌های یکدست، سفید و زیبا داشته باشید، و زیبایی چهره اتان را دوچندان خواهد کرد. انجام کامپوزیت به‌طورکلی شامل چندین مرحله می‌شود، و تایم آن نیز بستگی به فرم و میزان نواقص دندان افراد خواهد داشت.

کامپوزیت دندان چیست؟

در ادامه اصلی‌ترین مراحل کامپوزیت دندان را ذکر نموده‌ایم:

بررسی و معاینه اولیه دندان‌ها

در مرحله اول نیاز است که زیبا جو در جلسه مشاوره شرکت نماید. در این جلسه مشکلات دندان‌ها به‌طور کامل بررسی می‌شود. درواقع این مرحله می‌تواند تعیین‌کننده این باشد که زیبا جو کاندید مناسبی برای کامپوزیت است‌ یا خیر، و این کاملاً به دیدگاه پزشک بستگی دارد.

آماده‌سازی دندان‌ها

در این مرحله نوبت به آماده‌سازی دندان‌ها می‌رسد. در این مرحله نیاز به تراش دندان نخواهد بود‌. اما برای نصب هرچه بهتر کامپوزیت دندان، ممکن است نیاز به جرم‌گیری باشد.

نصب لایه کامپوزیت

حالا می‌بایست لایه کامپوزیت بر روی دندان‌های طبیعی بیمار نصب شود. در این مرحله پزشک از یک‌ خمیر مخصوص استفاده می‌کند. ابتدا با استفاده از کاردک، خمیر کامپوزیت بر روی دندان‌های طبیعی کشیده می‌شود. سپس پزشک‌ خمیر را بر روی دندان فرم می‌دهد. در مرحله بعد نوبت به فیکس کردن خمیر می‌رسد. معمولاً خمیر کامپوزیت با تاباندن نور ثابت می‌شود. پزشک‌ از اشعه نور آبی برای این کار استفاده خواهد کرد. درنتیجه خمیر کاملاً سخت و محکم‌ می‌شود.

عوامل مؤثر در میزان هزینه کامپوزیت دندان

هزینه‌ انجام کامپوزیت یکی از مهم‌ترین معیارهایی است، که موردتوجه افراد قرار می‌گیرد. معمولاً کامپوزیت هزینه بالاتری را نسبت به سایر روش‌های زیباسازی دندان‌ها در برمی‌گیرد. اما در حالت کلی هیچ هزینه ثابتی را نمی‌توان برای این‌ کار در نظر گرفت. چراکه این مسئله بستگی به عوامل‌ مختلفی دارد.

به همین دلیل در ادامه به بررسی عوامل مؤثر در، میزان هزینه کامپوزیت دندان پرداخته‌ایم:

کیفیت متریال مصرفی

اولین و مهم‌ترین مسئله‌ای که می‌تواند تعیین‌کننده هزینه کامپوزیت باشد، کیفیت متریال مصرفی است. به‌طورکلی خمیر کامپوزیت دارای انواع متفاوتی است، که هریک درجه کیفی خاصی دارند. به همین دلیل میزان هزینه آن‌ها نیز متفاوت است. متریال ارزان‌قیمت کامپوزیت معمولاً دوام و ماندگاری بالایی ندارند.

میزان تبحر و مهارت پزشک

دیگر عاملی که می‌تواند در میزان هزینه کامپوزیت دندان مؤثر باشد، میزان تبحر و مهارت پزشک است. اگر پزشک شما دارای تخصص و تجربه کافی باشد، قطعاً  نتایج دریافتی مطلوب‌تر خواهند بود. به همین دلیل این‌گونه طبیعتاً هزینه کامپوزیت نیز افزایش خواهد یافت. از طرفی هزینه این‌ کار به کلینیک موردنظر نیز بستگی دارد. چراکه کامپوزیت نمودن دندان در کلینیک‌های معتبر و شناخته‌شده، معمولاً هزینه بالاتری را در برمی‌گیرد.

نوع تجهیزات و امکانات مورداستفاده

اگر از بهترین و پیشرفته‌ترین تجهیزات روز دنیا برای انجام کامپوزیت دندان استفاده شود، این کار قطعاً هزینه بالاتری را در برمی‌گیرد. چراکه هرچقدر امکانات بیشتری هنگام کامپوزیت استفاده شوند، هزینه‌ها نیز طبیعتاً افزایش خواهند یافت.

ماندگاری و طول عمر کامپوزیت دندان

معمولاً زیبا جویان برای انجام کامپوزیت متحمل هزینه‌های زیادی می‌شوند. به همین دلیل قطعاً ماندگاری بالای کامپوزیت برای افراد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در این خصوص می‌بایست بگوییم که اگر کامپوزیت به شیوه اصولی انجام شود، مابین پنج الی هشت سال ماندگاری خواهد داشت. از طرفی مواد مورداستفاده برای کامپوزیت نیز، می‌توانند در طول عمر آن نقش داشته باشند.

 هرچقدر متریال مصرفی باکیفیت‌تر باشد، قطعاً از دوام و مقاومت بالاتری نیز برخوردار خواهد بود. اما واقعیت این است که دوام کامپوزیت دندان تا حد زیادی به مراقبت‌های بعدی افراد بستگی دارد. پس این شما هستید که باید برای ماندگاری هر چه بیشتر، در مراقبت از دندان‌های کامپوزیت شده خود کوشا باشید. اگر بهداشت به‌خوبی رعایت شده و هیچ آسیب یا ضربه‌ای به دندان‌ها وارد نشود، طول عمر کامپوزیت می‌تواند به بالای ده سال نیز افزایش یابد.

 البته خبر خوب این است که دندان‌های کامپوزیت شده قابل پولیش نیز می‌باشند. پولیش می‌تواند لکه‌هایی که به‌مرورزمان بر روی کامپوزیت دندان ایجاد می‌شوند را برطرف سازد. برای انجام پولیش، می‌بایست هر شش ماه یک‌مرتبه به دندانپزشکی مراجعه نمایید. در جلسات پولیش با استفاده از ابزار مخصوصی لکه‌های موجود بر روی دندان‌ها، تراشیده می‌شوند.‌

دوام و میزان ماندگاری کامپوزیت دندان

ارتودنسی یا کامپوزیت دندان؟

همان‌طور که می‌دانید کامپوزیت می‌تواند تا حد زیادی فاصله میان دندان‌ها را برطرف سازد. به همین دلیل بسیاری از افراد تصور می‌کنند که می‌توان کامپوزیت را جایگزین ارتودنسی نمود‌. البته کامپوزیت می‌تواند تا میزان قابل‌توجهی فواصل بین دندان‌ها را برطرف سازد. اما قطعاً نمی‌تواند جایگاه و موقعیت آن‌ها را تغییر دهد.

 درحالی‌که وقتی ارتودنسی انجام می‌دهید، به‌مرور دندان‌هایتان به‌جای اصلی خود را پیداکرده و با قرارگیری در مکان مناسب، فاصله میان آن‌ها برطرف می‌شود. پس کامپوزیت دندان به‌هیچ‌عنوان جایگزین مناسبی برای ارتودنسی نخواهد بود‌. درنتیجه اگر دندان‌هایتان بیش‌ازاندازه با یکدیگر فاصله‌دارند، این روش برای شما مناسب نیست.

در این حالت بهتر است ابتدا با ارتودنسی فاصله میان دندان را برطرف ساخته، و سپس کامپوزیت انجام دهید تا رنگ دندان‌هایتان نیز اصلاح گردد.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *