
اثر لمینیت بر حساس شدن دندان
لمینیت دندان یک روش ترمیمی و سریع برای ساخت یک لبخند زیبا و همینطور ترمیم دندانها است اما اغلب افراد نگران اثر لمینیت بر حساس شدن دندانها هستند. تمامی افرادی که نیازمند ترمیم و اصلاح دندانهای خود هستند، میتوانند دندانهای خود را لمینیت کنند. در این مقاله شما را با اثر لمینیت بر حساس شدن دندانها و نکات مربوطه آشنا میکنیم.
لمینیت دندان چیست؟
لمینیت دندان، لایههای نازک و شیشه شکل از مواد سرامیکی است و در عین حال دارای استحکام بسیاربالا است که برای پوشاندن و بهبود لایه رویی دندانها به کار میرود. جنس این مواد هم رنگ دندان هرشخص است و برای اصلاح فاصله بین دندانها، اصلاح فرم، رنگ و طول دندانها استفاده میشود.
امروزه روشهای ترمیمی و اصلاحی بسیار زیادی برای دندانها وجود دارد اما نیاز است با دقت و انجام مشاوره با دندانپزشک متخصص خود و در نظر گرفتن اثر لمینیت بر حساس شدن دندانها درمان مناسب خود را انتخاب کنید.
مراحل نصب لمینیت دندان
در ابتدا جهت آماده سازی دندانها، نیم میلیمتر سطح دندانها را تراش میدهند تا سطح آنها صاف شود. سپس با بیحسی موضعی اقدام به تراشیدن مینای دندانها میکنند. در مرحله بعدی قالب گیری انجام شده و قالب به آزمایشگاه فرستاده میشود تا لمینیت ساخته شود.
ساخت لمینیت حدود 2 تا 4 هفته زمان میبرد و در این مدت از روکشهای موقت استفاده میشود. پس از ساخت لمینیت و چک کردن رنگ و فرم آن با دندانها، رویه دندانها تمیز و دوباره تراش داده میشود تا سطح آنها زبر شده و قدرت چسبندگی آن بیشتر شود. همین موضوع اثر لمینیت بر حساس شدن دندانها را افزایش میدهد.
حال با نصب دقیق بر روی سطح دندانها، دندانپزشک با استفاده از پرتوهای نوری لمینیت را بر روی دندانها میچسباند. در واقع پرتوهای نوری سبب بیشتر شدن سرعت چسبیدن لمینیت بر سطح دندانها میشوند و نصب درست آن باعث کاهش اثر لمینیت بر حساس شدن دندانها میشود.
مزایا لمینیت دندان
لمینیت میتواند به خوبی عیوب و لکه های دندان را بپوشاند و لبخندی زیبا به شما هدیه دهد. همچنین از استحکام و مقاومت بالایی در برابر ضربات و رنگ پذیری دارد. در این روش شما میتوانید درمانهای مورد نیاز دیگر خود را همزمان با لمینیت انجام دهید.
لمینیت دندان کاربردهای بسیاری دارد و اگر دندانپزشک شما مهارت و تجربه کافی را در این زمینه داشته باشد و بیمار هم به تمامی توصیههای دندانپزشک به درستی عمل کند، لمینیت دندانها میتواند تا بیش از 10 سال دوام هم داشته باشد. البته اگر اثر لمینیت بر حساس شدن دندانها شما را آزار ندهد.
طول عمر لمینیت دندان
لمینیتهای سرامیکی عموما از طول عمر و استحکام بالایی برخوردار هستند اما این موضوع به این معنا نیست که دندان لمینیت شده شما نیاز به رسیدگی و مراقبت نداشته باشد. با رعایت تمام توصیهها و نکات گفته شده توسط دندانپزشک خود میتوانید ماندگاری لمینیت دندانهای خود را تا 10 سال هم افزایش دهید.
لازم است بدانید که لمینیت مانند بقیه روشهای درمانی و ترمیمی نیاز به مراقب کامل، رعایت بهداشت و چکآپ دوره در کلینیک دارد. همین موارد باعث کاهش اثر لمینیت بر حساس شدن دندانها میشود.
چه عواملی بر دوام و طول عمر لمینیت دندان تاثیر میگذارند؟
علل حساس شدن دندانها بعد از انجام لمینیت
همانطور که بالاتر توضیح دادیم برای آماده سازی دندانها، کمتر از یک میلیمتر از مینای دندانها تراشیده میشود. این تراشیدن باعث حساسیت دندانها به دما میشود. مشکلات زیادی اعم از حساس شدن دندانها پیش میآید که عبارتند از پوسیدگی دندان، احساس درد، شکستگی روکش لمینیت و التهاب لثه.
حساسیت دندانها به دما
حال برای پیدا کردن اثر لمینیت بر حساس شدن دندانها نیاز است جستجو کنید. . مشکل حساسیت دندانها نسبت به سردی، گرمی و یا تندی غذاها بعد از 1 یا 2 هفته از بین خواهد رفت. ممکن است دندانپزشک مینای دندان را بیش از حد تراشیده و مینا نازک شده باشد به همین دلیل باعث حساسیت بیش از حد و حتی آسیب به عصب دندانها میشود.
اما زمانی افراد دچار مشکل میشوند که این حساسیتها ادامه دار شده و نیازمند مراجعه به دندانپزشک هستند. زیرا لمینیت یک روش درمانی ماندگار است و بروز مشکلات در دراز مدت میتواند اسیبهای جبران ناپذیری به دندانها وارد کند و اثر لمینیت بر حساس شدن دندانها را زیاد میکند.
احساس درد بعد از انجام لمینیت دندان
به طور کلی در حین نصب لمینیت دندان درد یا ناراحتی وجود ندارد اما ممکن است بعد از نصب آن تا چند روز یا در برخی موارد یک هفته درگیر درد خفیفی هستند و دندانپزشکان مسکن تجویز میکنند تا درد در نواحی دندانها کمی بهتر شود. در کل درد تا چند روز عادی است اما اگر این درد ادامه دار شود، نیاز است به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
پوسیدگی دندان در صورت عدم نصب صحیح لمینیت
در صورتی که اصول و قواعد نصب لمینیت به درستی انجام نشود ممکن است در بلند مدت سبب پوسیدگی دندانها شود. توصیه میشود به دندانپزشکانی که مهارت و تجربه و به خصوص تجهیزات جدید و کافی را دارند مراجعه کنید تا از اثر لمینیت بر حساس شدن دندانها در امان باشید.
شکستگی روکش لمینیت
ممکن است در صورت عدم تجربه کافی و مهارت دندانپزشک شما به مرور زمان روکش لمینیت شما شل شده و یا کنده شود. این اتفاق عموما به دلیل عدم نصب درست و اصولی لمینیت بر روی دندانها میافتد. در مواردی ممکن است در صورت استفاده از مواد غذایی سفت یا استفاده از دندان به عنوان ابزار باعث شکستگی و یا کنده شدن لمینیت خود شوید.
متاسفانه برخلاف کامپوزیت دندان، اگر لمینیت شکسته یا دچار لب پریدگی شود نمیتوان آن را ترمیم نمود و نیاز است حتما نسبت به تعویض آن اقدام کنید. البته در نظر داشته باشید که مقاومت لمینیت بسیار بالاست و به سادگی دچار شکستگی و یا لب پریدگی نمیشود. در این مورد نیاز است به دندانپزشک خود مراجعه و نسبت به تعویض روکش لمینیت دندانهای خود اقدام نمایید.
بیماریهای لثهای
این بیماریها عبارتند از عفونت در بافت لثه، لق شدن دندانها و تحلیل رفتن بافت لثه. به همین دلیل است که پیشنهاد میشود حتما درمانهای خود را نزد دندانپزشکان متخصص انجام دهید تا نصب آن با اصول و قواعد انجام شود و اثر لمینیت بر حساس شدن دندانها را کاهش دهید.
در صورتی که نصب لمینیت شما به درستی انجام شود باعث میشود هرگز با مشکلات این چنینی روبه رو نشوید. با توجه به توصیههای دندانپزشک خود هرگز اثر لمینیت بر حساس شدن دندانها را تجربه نمیکنید. البته افرادی که عیوب بیشتری دارند نیاز است دندانپزشک دندانها را بیشترتراش دهد و همین باعث درد بیشتری میشود.
جمع بندی
اگر شما هم برای ترمیم ظاهری دندانهایتان به فکر انجام لمینیت دندان هستید، خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد میکنیم. با مطالعه این مقاله و انجام مشاوره با دندانپزشک خود درباره روند و فرایند درمان خود میتوانید از اثر لمینیت بر حساس شدن دندانها جلوگیری کرده و یک تجربه خوب از انجام لمینیت داشته باشید.
بدون نظر