علائم عفونت دندان

عفونت دندان چیست؟

همان‌طور که می‌دانید از گذشته تاکنون پزشکان بر رعایت بهداشت دهان و دندان بسیار تأکید داشته‌اند. اگر بهداشت و پاک‌سازی دهان به‌خوبی صورت‌ نگیرد، باقی‌مانده غذا به دندان‌ها می‌چسبد. به‌مرورزمان باقی‌مانده غذا و بزاق دهان با یکدیگر ترکیب‌شده و موجب تشکیل پلاک می‌شوند‌. پلاک ماده‌ای سفیدرنگ بوده که بر روی دندان‌ها تشکیل می‌شود، و حاوی باکتری‌های فراوانی است.

 به‌مرورزمان این باکتری‌ها به درون‌ پالپ یا ریشه دندان نفوذ پیدا می‌کنند. درنتیجه این مسئله سبب بروز عفونت دندان شده، و در این صورت ممکن است بدن در یک وضعیت اورژانسی قرار گیرد. به‌طورکلی عفونت لثه و دندان می‌تواند بسیار خطرناک باشد. چراکه ممکن است عفونت به نقاط دیگر بدن نیز سرایت کند. در صورت سرایت عفونت به ریه و کبد احتمال آسیب‌دیدگی شدید و حتی مرگ بیمار نیز وجود دارد. به همین دلیل اگر دچار عفونت در ناحیه لثه و دندان شدید، بدون معطلی به پزشک مراجعه نمایید.

مهم‌ترین علائم ابتلا به عفونت دندان

عفونت در ناحیه ریشه دندان همواره با علائم فراوانی همراه است‌. به همین دلیل تشخیص آن‌ بسیار ساده خواهد بود. بیمار در همان روزهای اولیه، بروز عفونت را احساس خواهد کرد.

 در ادامه مهم‌ترین علامت‌های عفونت و آبسه دندان را ذکر نموده‌ایم:

درد شدید و غیرقابل‌تحمل

در درجه اول عفونت می‌تواند موجب بروز درد شدید و غیرقابل‌تحمل در ناحیه دندان‌ها شود. به همین علت بیمار ممکن است قادر به جویدن غذا نبوده، و دچار مشکلات زیادی شود. درد عفونت دندان معمولاً با مصرف انواع مسکن‌ها نیز قابل تسکین‌ نخواهد بود، و در هنگام شب شدت بیشتری می‌یابد. این درد ممکن است به فک، گوش‌ها و …نیز سرایت کند.

بوی بددهان

دیگر علامت بروز این مشکل بوی بددهان می‌باشد. عفونت‌ درواقع یک‌ ماده چرکی است، که با بروز در ریشه دندان، می‌تواند موجب آلودگی دهان شود. به همین دلیل در این حالت بوی بددهان احساس شده، و معمولاً تا زمانی که عفونت درمان نشود با مسواک زدن نیز بو از بین نخواهد رفت.

حساسیت دندان

عفونت دندان می‌تواند موجب حساسیت هرچه بیشتر دندان‌ها شود. در این حالت دندان‌ها به غذاهای سرد و گرم حساس‌تر شده و واکنش نشان خواهند داد.

ورود ناگهانی مایع نمکی به داخل دهان

عفونت می‌تواند موجب تشکیل آبسه یا کیسه‌های چرکی درون دهان شود‌. حال هرلحظه ممکن است با ایجاد یک فشار نسبتاً کم نیز، کیسه‌های چرکی پاره شده و عفونت وارد دهان شود. معمولاً مایع عفونت بدمزه، بدبو و شور خواهد بود. اگر عفونت دندان در چنین وضعیتی قرار بگیرد، ممکن است سلامت بیمار نیز در معرض خطر باشد. چراکه در این حالت احتمال سرایت عفونت از طریق لثه به داخل خون، بسیار زیاد است.

دشوار شدن بلع غذا

عفونت نه‌تنها جویدن غذا را دشوار می‌کند، بلکه‌ بلع آن را نیز با مشکل مواجه خواهد کرد. چراکه گلو در هنگام بلعیدن منقبض می‌شود، و این می‌تواند سبب بروز درد دندان گردد.

ورم صورت یا گونه

 یکی از شایع‌ترین علائم بروز عفونت در ناحیه لثه و دندان تورم است. وقتی عفونت دندان رخ دهد، لثه ممکن است دچار التهاب شود. در این صورت تجمع مایعات در ناحیه لثه و گونه رخ می‌دهد. درنتیجه همین مسئله سبب بروز تورم خواهد شد. البته تورم ناشی از عفونت معمولاً بعد از گذشت سه الی چهار روز فروکش می‌کند.

بهترین شیوه‌های درمان قطعی عفونت دندان

خبر خوب این است که امروزه عفونت لثه و دندان بهروش‌های مختلف قابل‌درمان هست. اما درمان به‌موقع بسیار اهمیت خواهد داشت. چراکه‌ بی‌توجهی به درمان این عارضه می‌تواند عوارضی جبران‌ناپذیر را در پی داشته، و سبب بروز مشکلات جدی شود. پس از تشخیص این عارضه درمان باید بلافاصله آغاز شود.

‌ پزشکان برای بهبود این عارضه به شیوه‌های زیر عمل می‌کنند:

درمان دارویی

درمان دارویی اولین روشی است که برای بهبود عفونت‌ دندان در نظر گرفته می‌شود. در این روش پزشک برخی داروهای آنتی‌بیوتیک و ضدالتهاب را برای بیمار تجویز خواهد کرد. این داروها موادی را در عروق لثه وارد می‌کنند، که می‌توانند عفونت این قسمت را کاملاً خشک کنند. درمان دارویی زمانی توصیه می‌شود، که عفونت هنوز شدت نیافته و در حالت حاد بروز پیدا نکرده باشد.

جراحی

گاهی لثه در اثر عفونت‌ به‌شدت آسیب‌دیده، و عفونت نیز روزبه‌روز شدیدتر می‌شود. در این حالت انجام جراحی می‌تواند روش کارآمدتری باشد. در این جراحی از بی‌حسی استفاده‌شده، و دردی متوجه بیمار نخواهد شد. پس از بی‌حسی کامل، پزشک برشی در ناحیه لثه ایجاد می‌کند. سپس عفونت دندان را به‌طور کامل تخلیه می‌کند. در مرحله بعد نیز پزشک ممکن است بخشی از لثه عفونی‌شده را نیز برداشته، و پیوند لثه صورت گیرد. سپس جراحی به پایان رسیده و پس از گذشت دوره نقاهت، بهبودی حاصل خواهد شد. توجه داشته باشید که تنها زمانی جراحی می‌تواند کارساز باشد، که درمان دارویی نتایج مطلوبی نداشته باشد‌.

کشیدن دندان

دیگر روش درمان این عارضه کشیدن دندان است. گاهی عفونت دندان به‌طورکلی ریشه آن را از بین می‌برد. در این صورت کشیدن دندان می‌تواند در رفع عفونت مؤثر باشد. پزشک دندان را با استفاده از ابزار مخصوص جداسازی نموده، و سپس عفونت ریشه آن را نیز به‌طور کامل تخلیه خواهد کرد.

پوسیدگی دندان چیست ؟

نکات مهم جهت پیشگیری از عفونت دندان

عفونت و آبسه دندان بیماری بسیار خطرناکی است، که می‌تواند دوره درمان طولانی‌مدتی داشته باشد. این بیماری می‌تواند بسیار خطرآفرین و پر عوارض باشد. به همین دلیل بهترین‌ کار پیشگیری از ابتلا به عفونت هست.

برای‌ پیشگیری از بروز عفونت دندان، به نکات مهم زیر توجه نمایید:

  • بهتر است سه مرتبه در طول روز از مسواک استفاده کنید.
  • استفاده از دهان‌شویه‌های آنتی‌بیوتیکی فراموش نشود.
  • از مصرف تنباکو و هرگونه دخانیات جدا خودداری نمایید.
  • در رژیم غذایی خود از آب، سبزیجات و کلسیم بیشتر استفاده کنید.
  • از مصرف بی‌رویه و افراطی مواد قندی پرهیز کنید.
  • حتماً به‌صورت روزانه از نخ دندان استفاده کنید.‌

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *