
۶ راهکار مؤثر در کاهش درد دندان به عصب رسیده
درد دندان یکی از شدیدترین و وحشتناکترین دردهایی است، که هر فرد ممکن است در طول زندگی خود آن را تجربه کند. قطعاً همه افراد بارها و بارها، درد دندان را تجربه میکنند. چراکه دندانها نیز آسیبپذیری بالایی داشته و هرچقدر هم که مراقبتهای صحیحی صورت گیرد، بازهم مستعد پوسیدگی هستند. اگر پلاک بر روی سطح دندان تجمع نموده و سخت شود، بهمرور مینای دندانها دچار پوسیدگی خواهد شد. پوسیدگی موجب بروز حفرههایی بر روی دندان میشود. این حفرهها روزبهروز عمیقتر و گستردهتر خواهند شد. درنتیجه پوسیدگی به عصب دندان میرسد.
پوسیدگی دندان چیست و چگونه رخ میدهد؟
در این صورت هرگاه که فرد شروع به جویدن غذا کند، دندانها دچار درد شدید میشوند. درد دندان به عصب رسیده در بسیاری از مواقع بهقدری شدت مییابد، که حتی با مصرف مسکنها نیز درمان نمیشود. چراکه در این حالت فشار زیادی به عصب دندان وارد میشود. حال راهکارهای زیادی وجود دارند، که به کمک آنها میتوانید درد دندان را تسکین بخشید. این روشها مشکل دندان شمارا بهصورت اساسی حل نمیکنند. چراکه دندان پوسیده به عصب رسیده، حتماً باید توسط پزشک درمان شود. اما این روشها در مواقعی که درد امانتان را بریده است، بسیار کارآمد بوده و میتوانند درد را تا حد زیادی تسکین دهند.
در ادامه به معرفی ۶ راهکار مؤثر در کاهش درد دندان به عصب رسیده، پرداختهایم:
سرما یا گرما درمانی
اولین روشی که میتواند در کاهش درد دندان مؤثر باشد، استفاده از کمپرس سرد است. ابتدا یک کیسه کوچک را پر از یخ کنید. سپس آن کیسه را درون یک حوله قرار دهید. در مرحله بعد کیسه یخ را بر روی فک و ناحیه دندان موردنظر گذاشته، و چند دقیقه صبر کنید. کمپرس یخ تا حد زیادی در کاهش التهاب دندان مؤثر است. اما گاهی دیده میشود که دندانها به سردی بسیار حساس هستند، و این کار ممکن است دردتان را تشدید کند. اگر پس از استفاده از کمپرس یخ، شاهد افزایش درد بودید، حتماً گرما درمانی انجام دهید.
بیحسی لثه
دیگر راهکاری که میتواند در کم کردن درد دندان به عصب رسیده تأثیرگذار باشد، بیحسی لثه است. برخی ژلهای بیحسی دندان در داروخانهها وجود دارند، که تا چند ساعت درد شمارا از بین میبرند. این ژلها معمولاً بدون نسخه پزشک نیز قابل دریافت هستند. ژلهای بیحسکننده را بر روی دندان موردنظر و لثه قرار دهید. پس از چند دقیقه درد کاملاً از بین رفته و لثه بیحس میشود. البته باید بسیار دقت داشته باشید، که ژل را قورت ندهید. چون اینگونه ممکن است زبان و گلویتان نیز بیحس شود.
استفاده از قرصهای مسکن
برخی قرصهای مسکن مثل استامینوفن و ایبوپروفن نیز، میتوانند درد دندان به عصب رسیده را بسیار کاهش دهند. این داروها نیاز به تجهیزات پزشک نداشته، و بدون نسخه نیز میتوانید آنها را تهیه کنید. اما دقت داشته باشید که حتماً طبق دوز تعیینشده، اقدام به مصرف آنها نموده و زیادی روی نکنید. اگر درد بهقدری شدید بود که با مصرف این قرصها نیز بهبود نیافت، هیچگاه اقدام به استفاده از مسکنهای قویتر نکنید. بلکه فوراً به پزشک مراجعه نمایید.
درمان ریشه دندان و تفاوت آن با عصبکشی
تمیز کردن دندان
درد گاها به علت گیر افتادن تکههای غذا به داخل حفره دندان بروز پیدا میکند. در این صورت پاک کردن و تمیز نمودن حفره دندان، میتواند درد را تسکین دهد. در اینگونه مواقع حتماً از نخ دندان استفاده کنید، و دهان خود را با دهانشویهها شستشو دهید. همچنین برای کم کردن درد دندان به عصب رسیده، حتماً روی دندان موردنظر با تمرکز بیشتری مسواک بکشید.
گذاشتن سیر بر روی دندان
سیر هزاران سال است که در علم پزشکی برای درمان عارضههای مختلف مورداستفاده قرار میگیرد. سیر خاصیت آنتیاکسیدان داشته، و به همین دلیل در کاهش درد دندان به عصب رسیده نیز مؤثر است. ابتدا یک حبه سیر را له کنید، و سپس بهصورت مستقیم آن را بر روی دندان موردنظر قرار دهید. این کار در بسیاری از مواقع میتواند درد دندان شمارا بهصورت فوری، بهبود بخشد.
استفاده از محلول نمک دریا
و میرسیم به آخرین راهکار کاهش درد دندان، که البته میتواند تأثیرگذارترین نیز باشد. اگر درد دندان شما با عفونت نیز همراه باشد، قطعاً انجام این روش، بسیار کارآمد خواهد بود. در مرحله اول یک قاشق کوچک نمک دریا را، با نصف لیوان آب مخلوطکنید. سپس این محلول را چند دقیقه درون دهان خود غرغره کنید. این کار را چندین مرتبه در طول روز انجام دهید.
شیوه درمان قطعی دندانهای به عصب رسیده
راهکارهای گفتهشده در بالا، میتوانند بهصورت لحظهای درد شمارا کنترل کنند. اما اگر میخواهید مجدداً درد دندان را تجربه نکنید، باید به فکر درمان قطعی باشید. برای درمان دندانهای به عصب رسیده، مراجعه به پزشک الزامی است. پزشک با عصبکشی دندان، به درمان آن خواهد پرداخت. در ادامه مراحل درمان درد دندان به عصب رسیده را، ذکر نمودهایم:
- در مرحله اول لثه کاملاً بیحس میشود. سپس پزشک با ابزار مخصوص به تراش دندان پرداخته، و سعی میکند با برداشتن قسمت پوسیدگی، به عصب دسترسی پیدا کند.
- سپس عصب دندان کاملاً خارجشده، و کانال ریشه نیز پاکسازی خواهد شد.
- در مرحله بعد دندان عصبکشی شده پانسمان میشود.
- پس از گذشت چند روز، فرد میتواند جهت پر کردن دندان و روکش نمودن آن، مجدداً به پزشک مراجعه کند.
بدون نظر