پولیش کردن کامپوزیت دندان چگونه انجام می شود؟

اهمیت پولیش کردن کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان یکی از راه‌های زیباسازی دندان‌ها بوده، که می‌تواند لبخندی زیبا و دل‌نشین را به شما هدیه دهد. اما واقعیت این است که، کامپوزیت دندان یک روش ماندگار و دائمی نیست. البته اگر از دندان‌های کامپوزیت شده خود به‌خوبی مراقبت نمایید، عمر کامپوزیت ممکن است بالای هفت سال نیز باشد. اما به‌هرحال بعد از انجام کامپوزیت نیاز به انجام برخی اقدامات مراقبتی خواهد بود.

 یکی از مهم‌ترین مراقبت‌ها بعد از کامپوزیت، پولیش دندان کامپوزیت شده می‌باشد. پولیش کردن کامپوزیت دندان هر شش ماه یک بار انجام می‌گیرد. انجام پولیش دندان‌ها بسیار ضرورت دارد. همان‌طور که می‌دانید دندان‌های کامپوزیت شده در بازه‌های زمانی مختلف، ممکن است دچار تغییر رنگ شوند. این اتفاق در اثر تجمع پلاک بر روی سطح دندان‌های کامپوزیت شده رخ می‌دهد.

 حال برای رفع بدرنگی دندان‌های کامپوزیت شده، می‌توان از روش پولیش کردن استفاده نمود. پولیش می‌تواند موجب صاف و صیقلی شدن سطح دندان‌های کامپوزیت شده شود، و درخشش خاصی به آن‌ها ببخشد‌.‌ به همین دلیل انجام پولش هرچند ماه یک‌مرتبه، به‌هیچ‌عنوان نباید نادیده گرفته شود. پولیش کردن کامپوزیت دندان همچنین می‌تواند از بروز بیماری در ناحیه لثه و ریشه دندان نیز جلوگیری نماید. چراکه پولیش درواقع یک روش جرم‌گیری بوده، و میکروب‌های سطح دندان‌ها را کاملاً پاک‌سازی می‌کند.

مراحل و نحوه پولیش کردن کامپوزیت دندان

انجام پولیش کامپوزیت حدود نیم ساعت به طول می‌انجامد. این کار در چند مرحله انجام‌شده و معمولاً نتایج بسیار مطلوبی خواهد‌ داشت.

 در ادامه مراحل انجام پولیش کامپوزیت را، ذکر نموده‌ایم:

  • در مرحله اول پزشک‌ به بررسی دندان‌ها پرداخته تا نواقص احتمالی را تشخیص دهد.
  • پولیش هیچ دردی به همراه ندارد، و نیاز به بی‌حسی نخواهد داشت.
  • در مرحله بعد پزشک با استفاده از ابزار مخصوصی، سطح دندان‌ها را تراش می‌دهد. این تراش موجب می‌شود پلاک موجود بر روی سطح کامپوزیت، کاملاً پاکسازی شود.
  • سپس پزشک با ابزار خود، سطح دندان را صاف و صیقلی نموده، و هرگونه ناهمواری را برطرف می‌سازد.
  • در مرحله آخر پولیش کردن کامپوزیت دندان نیز، پزشک سعی می‌کند، با استفاده از فشار آب دندان‌ها را شستشو دهد.

هزینه پولیش کردن کامپوزیت دندان

پولیش نمودن کامپوزیت دندان‌ها در حالت کلی هزینه بسیار کمی خواهد داشت. اما هزینه انجام این‌ کار در هر زیبا جو‌ ممکن است متفاوت باشد. چراکه هزینه پولیش دندان‌ها بستگی به عوامل مختلفی دارد. در درجه اول متریال و ابزارهای مورداستفاده می‌توانند در هزینه انجام این‌ کار نقش داشته باشند.

اگر پولیش نمودن دندان‌ها با استفاده از تجهیزات و متریال به‌روز و‌ باکیفیت صورت گیرد، به‌طور حتم هزینه بالاتری خواهد داشت. اما دیگر عامل مهم در تعیین هزینه پولیش، مراحل انجام آن است. پولش در دو روش تک‌مرحله‌ای و چندمرحله‌ای انجام می‌گیرد. معمولاً پولیش کردن کامپوزیت دندان چندمرحله‌ای، می‌تواند هزینه بیشتری داشته باشد‌. چراکه در این روش سطح دندان‌ها بسیار سفیدتر گردیده، و درخشش بیشتری خواهند یافت.‌

نکات مراقبتی بعد از پولیش کردن کامپوزیت دندان

پس از انجام پولیش می‌بایست به برخی نکات مراقبتی توجه داشته باشید. توجه به این نکات موجب می‌شود دندان‌ها در مدت‌زمان طولانی‌تری، درخشش و زیبایی خود‌ را حفظ نمایند.

دوام و میزان ماندگاری کامپوزیت دندان

در ادامه نکات مراقبتی بعد از پولیش کامپوزیت دندان را نام‌برده‌ایم:

  • دندان‌ها بعد از انجام پولیش بسیار حساس‌تر از قبل خواهند شد. به همین دلیل در هنگام مصرف مواد غذایی گرم و سرد ممکن است درد احساس شود. این حساسیت پس از گذشت چند روز برطرف شده، و جای نگرانی نیست.
  • پس از پولیش کردن کامپوزیت دندان از استعمال سیگار و دخانیات جدا پرهیز نمایید. چراکه مواد دخانی می‌توانند در مدت‌زمان کوتاهی موجب کدر شدن رنگ کامپوزیت دندان شوند.
  • به علت حساسیت و نازک شدن سطح لایه کامپوزیت بعد از پولیش، از مسواک‌هایی با موهای نرم استفاده کنید. مسواک یا خمیردندان شما به‌هیچ‌عنوان نباید خاصیت سایش داشته باشد.
  • بهتر است تا مدت‌زمان یک هفته از مصرف برخی مواد غذایی مثل قهوه، چای و…..خودداری نمایید. در روزهای بعدی نیز مصرف این‌گونه موارد را بسیار کاهش داده و محدود نمایید.
  • هرچند مدت یک‌مرتبه جهت بررسی مجدد دندان‌ها و تشخیص مشکلات احتمالی، به پزشک مراجعه نمایید.
  • اگر بعد از پولیش کردن کامپوزیت دندان هرگونه علامت غیرطبیعی مثل خونریزی لثه، درد شدید دندان، افتادن لایه‌های کامپوزیت، عفونت و ….را مشاهده نمودید، فورا به پزشک مراجعه نمایید‌. البته این موارد بسیار نادر بوده، و‌ معمولاً شاهد چنین علامت‌هایی نخواهید بود.

پولیش کامپوزیت دندان به چه افرادی توصیه نمی‌شود؟

پولیش کردن کامپوزیت دندان به برخی از افراد نیز توصیه نمی‌شود. اگر بعد از انجام کامپوزیت دچار بیماری در ناحیه لثه شده‌اید، این روش برای شما توصیه نمی‌شود. همچنین اگر سطح مینای دندان شما بسیار ضعیف است، پولیش روش مناسبی نخواهد بود. چراکه ممکن است موجب ایجاد درد یا حتی شکستن سطح کامپوزیت شود. در این روش از نوعی خمیر نیز هنگام سایش دندان استفاده می‌شود.

برخی از افراد به علت‌های مختلف به خمیری که هنگام، پولیش کردن کامپوزیت دندان استفاده می‌شود، حساسیت آلرژیک نشان می‌دهند. به همین دلیل این کار ممکن است برای این گروه از افراد نیز گزینه مناسبی نباشد. به‌هرحال ابتدا می‌بایست به پزشک متخصص خود رجوع نمایید، تا این‌گونه موارد بررسی شوند. چراکه تنها پزشک می‌تواند تشخیص دهد، این روش برای شما مناسب است  یا باید روش دیگری انتخاب گردد.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *