عوامل مؤثر بر ماندگاری کامپوزیت دندان

 

عوامل مؤثر بر ماندگاری کامپوزیت دندان

اگر قصد دارید برای داشتن لبخندی ایده آل و زیبا، دندان‌های خود را کامپوزیت کنید و صاحب دندان‌های جذاب شوید و همچنین به دنبال عوامل مؤثر بر ماندگاری کامپوزیت دندان مطالعه این مقاله به شما کمک می‌کند به سؤالات خود پاسخ دهید. یکی از روش‌های غیرتهاجمی و پرکاربرد برای رفع عیوب  دندان‌ها انجام کامپوزیت دندان است. برای افزایش طول عمر و ماندگاری کامپوزیت روش‌های مختلفی وجود دارد‌‌، در این مقاله درباره راه‌های افزایش عمر و ماندگاری آن صحبت می‌کنیم.

طول عمر کامپوزیت دندان

برگ خریدهای زیادی در دوام و عمر کامپوزیت‌ها نقش دارد که در ادامه درباره آن‌ها صحبت خواهیم کرد اما عموماً بر طبق استانداردهای پزشکی کامپوزیت دوامی بین 5 تا 10 سال دارند. البته به گفته پزشکان طول عمر آن بیشتر به نحوه مراقبت‌های شما از دندان‌ها و رعایت بهداشت دهان و دندان وابسته است.  

علاوه بر نگهداری عواملی هم وجود دارد که سهم زیادی در تعیین طول عمر کامپوزیت دندان شما دارد‌ مانند تخصص و مهارت دندانپزشک، روش نصب کامپوزیت، جنس آن، ترمیم و رعایت مراقبت بعد از درمان است که من جمله عوامل مؤثر بر ماندگاری کامپوزیت دندان به شمار می‌روند.

تخصص و مهارت دندانپزشک

دندانپزشکی شما برای نصب کامپوزیت خود در نظر می‌گیرید باید دانش و مهارت کافی نسبت به انجام این کار داشته باشد. تشخیص اینکه چه نوع کامپوزیتی مناسب دندان هر بیمار است من جمله تجربه و مهارت دندانپزشک است.

حتی اگر از بهترین نوع کامپوزیت استفاده شوند اما نصب کامپوزیت باکیفیت کامل انجام نشود‌، روند با شکست مواجه می‌شود. به همین دلیل است که گفته می‌شود مهارت دندانپزشک به‌مراتب یکی از عوامل مؤثر بر طول عمر کامپوزیت است.

روش نصب کامپوزیت بر روی دندان‌ها

شاید کمتر کسی به این موضوع توجه کند اما روش نصب هم دارای اهمیت زیاد و یکی از عوامل مؤثر بر ماندگاری کامپوزیت دندان است.یکی دیگر از عوامل تعیین‌کننده طول عمر کامپوزیت، روش نصب آن‌هاست.

قبل از شروع درمان دندانپزشک به خوبی سطح دندان‌ها را تمیز می‌کند تا هیچ‌گونه آلودگی در محل درمان ایجاد نشود. مواد کامپوزیت از پیش ساخته نیست، نیاز است با دقت و ظرافت تمام بر روی دندان‌ها چسبانده و فرم داده شود و همین موضوع مهارت زیادی را از جانب دندانپزشک نیازمند است.

برند و جنس کامپوزیت دندان

امروزه انواع بسیار زیادی از کامپوزیت در کلینیک‌ها وجود دارد که مورد استفاده افراد قرار می‌گیرد. برای اینکه بتوانید طول عمر بالاتری با کامپوزیت خود داشته باشید بهتر است برند‌های پیشنهاد شده توسط دندان‌پزشک متخصص را انتخاب کنید. شاید جنس کامپوزیت کمتر توسط دندانپزشک‌ها مورد بحث قرار گیرد ولی قطعاً یکی از عوامل مؤثر بر ماندگاری کامپوزیت دندان است. پیشنهاد می‌شود حتماً قبل از شروع درمان با دندانپزشک خود درباره نحوه انجام کار و برند کامپوزیت مشاوره کنید.

نوع و جنس دندان

افراد به طور ژنتیکی دارای نوع و جنس‌های متفاوتی از دندان از هم می‌باشند که همین موضوع استفاده از جنس‌های کامپوزیت را مطرح می‌کند. با در نظر گرفتن این موضوع که کامپوزیت بر روی چه جنس دندانی نصب می‌شود‌، می‌توان به افزایش دوام آن و انتخاب جنس مناسب آن کمک کرد.

ترمیم کامپوزیت

کامپوزیت به‌مرور زمان‌بر اثر گاز گرفتن و جوییدن ساییده می‌شوند که همین موضوع باعث نیازمند بودن آن به ترمیم می‌شود. نیاز است این ترمیم‌ها به صورت مکرر و منظم انجام شود تا باعث جلوگیری از پوسیدگی و خرابی کامپوزیت و حتی گاهی دندان زیر آن شود. ترمیم به موقع و منظم می‌تواند به‌عنوان یکی از عوامل مؤثر بر ماندگاری کامپوزیت دندان به شمار رود.

رعایت مراقبت‌های بعد از نصب کامپوزیت

یکی از برگ خریدهایی که به‌عنوان عوامل مؤثر بر ماندگاری کامپوزیت دندان دارد، رعایت توصیه‌های بعد از درمان است. مطمعنا روش‌های مراقبتی هر شخص با شخص دیگر متفاوت است اما این موارد به صورت عموم مشترک است.

در صورتی که در حین انجام کامپوزیت نیاز به استفاده از بی حسی موضعی بود سعی کنید در مصرف خوراکی‌های سفت احتیاط و در حد امکان اجتناب کنید  چون ممکن است سفتی غذاها و گاز گرفتن را به درستی حس نکرده و با این کار باعث آسیب زدن به کامپوزیت شوید. توصیه می‌شود تا زمان از بین رفتن اثر بی‌حسی مایعات و غذاهای نرم و سرد مصرف کنید.

روز اول بعد از نصب کامپوزیت بر روی دندان‌هایتان از مصرف مواد غدایی رنگی و نوشیدنی‌هایی من جمله چای و قهوه خودداری کنید تا دچار تغییر رنگ نشود. رعایت بهداشت دهان و دندان هم بیش از پیش مورد اهمیت است و یکی از عوامل مؤثر بر ماندگاری کامپوزیت دندان است.

اگر در روزهای ابتدائی احساس عجیبی در هنگام جوییدن غذا یا وجود تیزی را داشتید حتماً به دندانپزشک خود مراجعه کرده و این موضوع را با او در میان بگذارید. در صورت عدم رسیدگی، در طولانی‌مدت این موضوع باعث ناراحتی و درد خواهد شد.

عوامل مؤثر بر ماندگاری کامپوزیت دندان

دندان قروچه کردن یکی از دشمنان کامپوزیت دندان است. این کار باعث افزایش ساییدگی و کاهش طول عمر کامپوزیت شما می‌شود. اگر توانایی ترک کردن این عادت را ندارید بهتر است از کامپوزیت دندان صرف نظر کرده و به دنبال روش جایگزین باشید.

این‌ها یکی از عوامل مؤثر بر ماندگاری کامپوزیت دندان است که رعایت آن باعث چند برابر شدن عمر کامپوزیت شما می‌شود.

روش‌های افزایش ماندگاری کامپوزیت دندان

رعایت بهداشت دهان و دندان همچنان یکی از عوامل مؤثر بر ماندگاری کامپوزیت دندان است. بهتر است بعد از هر وعده غذایی خود مسواک بزنید، اما اگر برایتان مقدور نیست دهان خود را با آب شستشو داده و دندان‌ها را با نخ دندان تمیز کرده تا مواد غذایی باقی‌مانده در بین دندان‌ها به طور کامل از بین برود.

برای استفاده از خمیردندان و دهان‌شویه حتماً با پزشک خود مشورت کنید. مراقبت خمیردندان‌هایی که خاصیت ساییدگی دارد باشید و سعی کنید اصلاً از آن‌ها استفاده نکنید. خمیردندان‌های ژله‌ای انتخاب خوبی برای دندان‌های کامپوزیت شده‌اند چون کمترین آسیب را به کامپوزیت وارد می‌کنند. ترجیحاً مسواکی با موی نرم انتخاب کنید تا احتمال ساییدگی سطح کامپوزیت را کاهش دهد.

عوامل موثر در ماندگاری کامپوزیت دندان

سعی کنید هیچ‌گونه حرکت تهاجمی با دندان‌های خود انجام ندهید، مسواک زدن را آرام و با دقت انجام دهید تا باعث عقب‌نشینی و آسیب به لثه نشود. اگر این اتفاق‌ها رخ دهد بین لثه و کامپوزیت شما فاصله افتاده و ظاهر آن‌ها از بین رفته و نیازمند به تعویض روکش‌ها می‌شوید.

با توجه به این موضوع که ونیر کامپوزیت خاصیت رنگ‌پذیری دارد باید توجه بسیار زیادی به برنامه غذایی خود داشته باشید. همین موضوع شاید کم اهمیت یکی از عوامل مؤثر بر ماندگاری کامپوزیت است. مصرف انواع توت، سس‌های رنگی، شراب قرمز، چای و قهوه و همچنین مصرف دخانیات می‌تواند به مرور زمان رنگ کامپوزیت را به زرد یا قهوه‌ای تغییر دهد.

همان‌طور که گفتیم از دندان خود به‌عنوان ابزار و به‌عنوان ابزار استفاده نکنید. عاداتی مانند باز کردن درب بطری یا جویدن ناخن‌ها علاوه بر آسیب زدن به دندان‌ها باعث شکستن، لب پر شدن یا حتی ترک خوردن کامپوزیت شما می‌شود.

جمع‌بندی 

در این مقاله به تمامی عوامل مربوطه پرداختیم و تمام تلاش خود را کردیم تا شما را در این امر راهنمایی کنیم. با انتخاب دندانپزشک متخصص و ماهر و انجام جلسات مشاوره می‌توانید بهترین روش درمان مناسب خود انتخاب و با رعایت عوامل مؤثر بر ماندگاری کامپوزیت دندان ماندگاری درمان خود را افزایش دهید. اگر تصمیم به انجام کامپوزیت گرفتید با رعایت نکات ذکر شده و دندان‌پزشک ماهر می‌توانید یک تجربه خوب از کامپوزیت دندان خود داشته باشید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *