هرآنچه باید درباره ایمپلنت بدانید!

ایمپلنت دندان، روشی ایمن برای داشتن لبخندی جذاب

همانطور که می دانید دندان ها عضو بسیار مهمی در بدن ما بوده، و مراقبت از آن ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هرگونه بی اهمیتی نسبت به دندان ها، می تواند موجب خرابی و از بین رفتن مادام‌العمر آن ها شود. به همین دلیل همواره پزشکان انجام فعالیت هایی مثل مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و …..را برای مراقبت از دندان ها و لثه بسیار توصیه می کنند.
حال گاهی با وجود مراقبت های بسیار باز هم به مرور زمان و در اثر پیری و افزایش سن، دندان ها دچار فرسایش شده و از بین می روند. در این صورت افراد به ناچار باید دندان پوسیده و از کار افتاده را کشیده، و جای آن خالی باقی خواهد ماند. از بین رفتن دندان ها می تواند در زیبایی لبخند افراد تاثیرات منفی زیادی داشته، و اعتماد به نفس آن ها را کاهش دهد.
علاوه بر این، اگر دندانی از دست برود قطعا افراد در هنگام جویدن و خوردن غذا نیز با مشکل مواجه می شوند. اما این مشکل امروزه با انجام ایمپلنت دندان قابل رفع بوده، و با از بین رفتن هر دندان افراد می توانند به سرعت ایمپلنت را جایگزین آن کنند. ایمپلنت در واقع یک پیچ فلزی است، که در بالای آن دندان مصنوعی قرار می گیرد.
این پیچ فلزی درون استخوان فک جایگذاری شده، و کاملا مشابه دندان های طبیعی خواهد بود. ایمپلنت ها از جنس تاتنیوم بوده و کاملا با بدن سازگاری دارند. به همین دلیل با استفاده از آن ها، بدن هیچگونه واکنش منفی نشان نخواهد داد.
به همین علت افراد می توانند به صورت دائمی از ایمپلنت دندان استفاده نموده، و با هیچ مشکلی مواجه نخواهند شد. ایمپلنت یکی از جدیدترین خدمات زیبایی در حوزه دهان و دندان بوده، و در سال های اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است.

اصلی ترین مراحل جایگذاری ایمپلنت دندان

انجام ایمپلنت برای اصلاح دندان ها، شامل مراحل مختلفی می شود. اگر این مراحل به صورت اصولی توسط دندانپزشک صورت گیرند، نتیجه بسیار مطلوبی خواهند داشت. در ادامه به مراحل انجام ایمپلنت اشاره نموده ایم:

آماده سازی لثه

در مرحله اول پزشک به آماده سازی لثه می پردازد. برای مثال اگر دندان پوسیده هنوز در فک وجود داشته باشد، آن را کشیده و کاملا حذف خواهد کرد. همچنین ریشه دندان نیز کاملا تخلیه خواهد شد.‌

ساخت ایمپلنت

در این مرحله لثه اندازه‌ گیری شده، و ایمپلنت دندان به صورت اختصاصی برای هر فرد ساخته خواهد شد. چرا که فرم لثه و دندان هر فرد با فرد دیگر کاملا متفاوت خواهد بود.

 جایگذاری ایمپلنت

پس از اینکه ایمپلنت ساخته شد، پزشک ماده بی حسی را به لثه تزریق خواهد کرد. پس از بی حس شدن لثه شکافی درون آن ایجاد می شود تا پزشک به استخوان فک دسترسی یابد. سپس پیچ ایمپلنت درون لثه و استخوان جایگذاری شده و در نتیجه جراحی به پایان می رسد.

مزایای ایمپلنت دندان نسبت به سایر روش ها

ایمپلنت از جمله روش هایی است که قطعا انجام آن، مزایای فراوانی به همراه خواهد داشت. به همین دلیل محبوبیت زیادی داشته، و انتخاب اول اکثریت زیباجویان می باشد. در ادامه مهمترین مزایای ایمپلنت نسبت به سایر روش ها را نام برده ایم:

افزایش زیبایی

در درجه اول مهمترین فاکتور مثبت این روش، افزایش زیبایی افراد می باشد. با انجام ایمپلنت جای خالی دندان های از دست رفته، با دندان های سفید و یک دست پر می شود. در نتیجه قطعا ایمپلنت دندان در زیبایی چهره افراد نقش بسزایی خواهد داشت.

سرعت کاشت بالا

سرعت انجام ایمپلنت بسیار بالا بوده، و این جراحی زیبایی عمدتا یک ساعت به طول می انجامد. البته این تنها در صورتی است که لثه زیباجو دارای سلامت کامل بوده، و مشکلی در این ناحیه وجود نداشته باشد.

ماندگاری بالا

از دیگر فاکتور های مثبت ایمپلنت که موجب محبوبیت هرچه بیشتر آن شده، می توان به ماندگاری بالای آن اشاره نمود. در این روش مقاوم ترین دندان های تاتنیومی در لثه شما جایگذاری می شوند. اگر بعد از ایمپلنت دندان بهداشت به طور کامل رعایت گردد، ایمپلنت ها می توانند مابین ۱۵الی ۲۵سال ماندگاری داشته باشند. در نتیجه تنها با یک‌ بار هزینه، می توانید فرم دندان های خود را به صورت مادام العمر اصلاح کنید.

 ثابت بودن ایمپلنت

معمولا در سال های گذشته استفاده از دندان های مصنوعی متحرک، بسیار رواج داشت. گرچه این دندان ها هنوز هم طرفداران خاص خود را دارند، اما دارای برخی فاکتور های منفی نیز می باشند. دندان های مصنوعی معمولا ثابت نیستند و مرتبا از جای خود حرکت می کنند‌. اما در روش ایمپلنت دندان قطعا چنین مشکلی وجود‌ ندارد. چرا که ایمپلنت‌ها با پیچ پایه کاملا درون استخوان فک فیکس شده و ثابت باقی خواهند ماند.

مهمترین معایب و فاکتورهای منفی ایمپلنت دندان

این روش با وجود اینکه می تواند زیبایی را به شما هدیه دهد، و اعتماد به نفس افراد را بهبود می بخشد، دارای برخی جوانب و فاکتور منفی نیز خواهد بود. به همین دلیل دانستن و آشنایی با معایب این روش، قطعا از اهمیت بسیاری برخوردار خواهد بود.
در ادامه مهمترین فاکتور های منفی و معایب ایمپلنت را نام برده ایم:

هزینه بالا

در درجه اول این‌ کار عمدتا هزینه زیادی را در بر می گیرد. بسته به نوع و جنس ایمپلنت و تعداد آن، هزینه انجام این جراحی برای هر فرد متفاوت خواهد بود. 

عفونت لثه

بعد از انجام ایمپلنت معمولا لثه در حالت بسیار حساسی قرار می گیرد. حال اگر بهداشت این ناحیه به درستی صورت نگیرد، قطعا لثه دچار عفونت خواهد شد.

 آسیب عصبی

همانطور که می دانید در این روش لثه شکاف داده می شود. به همین دلیل ممکن است ناحیه دندان دچار آسیب عصبی شده، و حتی بی حسی دائمی داشته باشد

آسیب دیدگی سایر دندان

اگر ایمپلنت دندان به شکل اصولی جایگذاری نشود، ممکن است به دندان‌های مجاور فشار وارد کرده و موجب آسیب‌دیدگی آن‌ها شود.

البته برخی از این مشکلات معمولاً در اثر بی‌تجربه بودن و عدم مهارت کافی پزشک رخ می‌دهد که با انتخاب پزشک مناسب و با تجربه می‌توانید بدون آسیب به دندان‌ها به بهترین نتیجه ممکن برسید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *