
دوام و میزان ماندگاری کامپوزیت دندان
کامپوزیت یکی از بهترین روشهای اصلاح طرح لبخند و زیباسازی فرم و رنگ دندانها میباشد. در این روش لایه سرامیکی جدیدی بر روی دندانها قرار دادهشده، تا نواقص آنها بهطورکلی تحت پوشش قرار گیرد. یکی از معیارهای مهمی که در خصوص کامپوزیت دندان موردتوجه افراد قرار میگیرد، مدت دوام و ماندگاری این روش میباشد.
در درجه اول باید بگوییم کامپوزیت یک روش دائمی و مادامالعمر نیست. چراکه حتی بهترین و باکیفیتترین نوع کامپوزیت نیز، بعد از گذشت چند سال دچار فرسایش شده و ممکن است از بین برود. حال بهطور تخمینی عمر کامپوزیت دندان مابین ۷الی ۱۰سال خواهد بود. اما میزان دوام این روش در افراد مختلف متفاوت خواهد بود. برای مثال در برخی افراد ماندگاری کامپوزیت حتی به یک سال هم نمیکشد.
درحالیکه در اشخاص دیگر ممکن است ماندگاری این روش بالای ده سال باشد. اما نکته مثبت این است که اگر کامپوزیت دچار آسیب و تخریب جزئی شود، قابلترمیم خواهد بود. اگر تخریب شدید نباشد، میتوانید با مراجعه مجدد به پزشک، تنها در یک جلسه دندانهای کامپوزیت شده خود را بازسازی و ترمیم نمایید. از طرفی کامپوزیت قابل پولیش نمودن نیز میباشد. چراکه بهمرورزمان رنگ کامپوزیت تغییر کرده، و ممکن است دچار لکههای زرد و تیره شود. در این صورت میتوانید با پولیش کامپوزیت دندان، تمامی لکههای ایجادشده را کاملاً پاکسازی کنید.
عوامل مؤثر در طول عمر کامپوزیت دندان
گفتیم که کامپوزیت سالها دوام داشته، و با استفاده از این روش تا مدتها میتوانید از زیبایی و جذابیت لبخند خود لذت ببرید. اما برخی عوامل نیز وجود دارند، که میتوانند در افزایش طول عمر کامپوزیت تأثیر بسزایی داشته باشند.
این عوامل را در ادامه موردبررسی قرار دادهایم:
انتخاب دندانپزشک باتجربه
در درجه اول اصلیترین عاملی که میتواند باعث ماندگاری هرچه بیشتر کامپوزیت شود، انتخاب پزشک باتجربه و متخصص هست. اگر پزشک از مهارت بالاتری برخوردار باشد، کامپوزیت دندان را به شیوع اصولی انجام داده و لایههای خمیری را بسیار سفت و محکم بر روی دندان فیکس میکند. درنتیجه قطعاً کامپوزیت مقاومت بالاتری خواهد داشت.
رعایت بهداشت دهان و دندان
دیگر عاملی که در طول عمر کامپوزیت تأثیر دارد، رعایت بهداشت دهان و دندان میباشد. اگر افراد مرتباً از نخ دندان، مسواک و انواع دهانشویههای آنتیبیوتیکی استفاده نمایند، قطعاً کامپوزیت دندان دچار لکههای عمقی نمیشود. درنتیجه رنگ آن تا مدتها ثابت باقیمانده، و دچار پوسیدگی نیز نخواهد شد. البته باید توجه کنید که خمیردندان شما خاصیت سایندگی نداشته باشد، تا لایه کامپوزیت دچار سایش و فرسودگی نشود.
ترک دخانیات
دود سیگار و هرگونه دخانیات دیگری میتواند خونرسانی به ناحیه دندانها را با مشکل مواجه کند. در این صورت احتمال پوسیدگی دندانهای اصلی و درنتیجه ریزش کامپوزیت وجود دارد. به همین دلیل برای افزایش ماندگاری کامپوزیت دندان مصرف دخانیات باید بهطورکلی ترک شود.
جنس متریال مصرفی
خمیر و متریال مصرفی کامپوزیت انواع متفاوتی داشته، و توسط برندهای مختلف تولید میشوند. حال هرچقدر که متریال جنس باکیفیتتری داشته باشند، قطعاً کامپوزیت نیز دوام بالاتری خواهد داشت. البته گفتنی است که متریال باکیفیتتر، قیمت بالاتری نیز خواهد داشت.
آیا کامپوزیت دنداندرد دارد؟
این مسئله نیز از دغدغههای مهم زیبارویانی میباشد، که تصمیم به کامپوزیت نمودن دندان گرفتهاند. در این خصوص میبایست بگوییم عملاً کامپوزیت درد خاصی را متوجه بیمار نخواهد کرد. چراکه پزشک در این روش از بیحسی استفاده نموده و اینگونه فرد دردی را احساس نخواهد کرد. علاوه بر این درروش کامپوزیت معمولاً نیاز به تراش دادن دندان نیست، و تنها یکلایه خمیری بر روی آن چسبانده میشود.
به همین دلیل درد زیادی احساس نخواهد شد. اما بعد از کامپوزیت دندان ممکن است دندانها بسیار حساستر شوند. بهگونهای که در هنگام مصرف غذاهای گرم و سرد، دندانها واکنش نشان داده و ممکن است بیمار احساس درد شدید داشته باشد. این مسئله نیز تا چند روز اول کاملاً طبیعی بوده و هیچ جای نگرانی نیست. پس از گذشت چند روز، درد بهطور کامل برطرف میگردد.
اگر هم همچنان درد حس شده و یا با تورم نیز همراه باشد، مراجعه به پزشک میتواند کمککننده باشد. چراکه در این حالت پزشک برخی داروهای مسکن را برای بیمار تجویز خواهد کرد. این داروها درد را فورا برطرف نموده و التهاب لثه را نیز کاهش میدهند. این داروها باید بهطور کامل مصرف شوند تا نتیجه مطلوب حاصل شود. پس بههیچعنوان مصرف آن را قطع نکنید.
سن مناسب برای انجام کامپوزیت دندان
با توجه به محبوبیتی که کامپوزیت نزد افراد پیدا نموده، این روش امروزه بسیار رایجتر گردیده است. بهطوریکه افراد در سنین مختلف علاقه فراوانی به انجام آن دارند. در حالت کلی کامپوزیت محدودیت سنی خاصی ندارد. بهگونهای که افراد در هر سنی تنها درصورتیکه دندان و لثه سالمی داشته باشند، میتوانند از این روش استفاده کنند.
اما معمولاً پزشکان کامپوزیت دندان را برای نوجوانان و پیش از گذر از دوره بلوغ توصیه نمیکنند. چراکه در این زمان دندانها هنوز به رشد کامل و طبیعی خود نرسیدهاند، و اگر لایه کامپوزیتی بر روی آنها قرار گیرد، قطعاً در آینده مشکلساز خواهد بود. بهترین سن برای انجام این کار بعد از ۲۰سالگی میباشد. چراکه در این زمان رشد دندانها به بالاترین میزان رسیده و دوره بلوغ افراد نیز سپریشده است.
بدون نظر