بایدها و نبایدهای بعد از کامپوزیت دندان

اگر شما هم مانند خیلی از افراد کامپوزیت دندان انجام داده‌اید و به دنبال بایدها و نبایدهای کامپوزیت دندان هستید، این مقاله برای شماست. یکی از روش‌های آسان و سریع زیبایی برای رفع ایرادهای دندان‌ها، نصب کامپوزیت است. در این مقاله سعی داریم شما را با بایدها و نبایدهای کامپوزیت دندان آشنا کنیم.

کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان، یک روش غیر تهاجمی و پرکاربرد برای رفع عیوب دندان‌ها و اصلاح طرح لبخند است. کامپوزیت در اصل همان ماده‌ای است که برای پر کردن دندان از آن استفاده می‌شود. دندان‌پزشک لایه‌ایی از آن را بر روی دندان قرار داره و به آن فرم می‌دهد.

دوام و میزان ماندگاری کامپوزیت دندان

 سپس با دستگاه لایت کیور آن را به طور کامل به دندان‌ها کیپ می‌کند. کامپوزیت دندان هم مانند بقیه روش‌های درمانی نیاز به رعایت و مراقبت‌های لازم و ذکر شده توسط دکتر دارد و توجه به بایدها و نبایدهای کامپوزیت دندان بیش از پیش ضروری و مهم است.

بایدها و نبایدهای بعد از کامپوزیت دندان

 کامپوزیت‌ها دقیقا همانند دندان‌های طبیعی هستند وبرای حفظ و ماندگاری بیشتر آنها نیاز است اقدامات مراقبتی و بهداشتی به طور کامل انجام شود. اینها شامل اقدامات کوتاه مدت و بلند مدت می‌شوند که هر یک حائز اهمیت بسیاری است و همینطور بسیاری ازبایدها و نبایدهای کامپوزیت دندان را شامل می‌شود.

بایدها و نبایدهای کوتاه مدت بعد از کامپوزیت دندان

لازم است بدانید که بعد از نصب کامپوزیت نیاز است در چند روز اولیه مراقبت‌های خاصی را رعایت و به آن‌ها توجه کنید. این مراقبت‌ها عبارتند از: احتیاط در مصرف مواد غذایی تا زمان رفع بی‌حسی، عدم مصرف غذا و نوشیدنی رنگی، برطرف کردن ایرادات کامپوزیت و رعایت بهداشت دهان و دندان خود.

احتیاط در مصرف مواد غذایی

در صورتی که در حین نصب کامپوزیت دندان‌ها نیاز به استفاده از بی‌حسی موضعی باشد، نیاز است تا زمان از بین رفتن آن صبر کنید و سپس اقدام به خوردن غذاهای سفت کنید. زیرا در زمانی که نواحی دندان‌های شما بی‌حس است، متوجه سفتی و نحوه گاز گرفتن غذاها نمی‌شوید و ممکن است همین موضوع باعث فشار زیاد و اسیب به کامپوزیت‌ها بشود.

توصیه می‌شود تا زمان رفع بی‌حسی نواحی دندانی خود، مایعات و غذاهای نرم و سرد مصرف کرده تا از وارد کردن فشار و گرما زیاد غذا به کامپوزیت‌ها که سبب آسیب جدی به آن‌ها می‌شود جلوگیری کنید. این موضوع یکی از نبایدهای کامپوزیت دندان فقط در روزهای ابتدایی است.

عدم مصرف غذا و نوشیدنی رنگی

این مورد یکی از مواردی است که بعد از نصب کامپوزیت و تا زمان برداشتن آنها باید رعایت کنید. مصرف خوراکی‌هایی مانند توت، چای، سس‌های رنگی و غیره باعث رنگ گرفتن کامپوزیت دندان در طولانی مدت می‌شود و رنگ آن را به زرد و یا قهوه‌ای تغییر می‌دهد.

 اما لازم است تا 24 ساعت پس از نصب کامپوزیت، از مصرف این خوراکی‌ها خودداری کرده تا باعث تغییر رنگ آنها نشوید و بدانید که مصرف آنها یکی از نبایدهای کامپوزیت دندان است.

برطرف کردن ایرادات کامپوزیت دندان

ممکن است در روزهای ابتدایی پس از نصب کامپوزیت، احساس عجییبی در هنگام غذا خوردن داشته باشید و یا متوجه وجود تیزی در کامپوزیت خود شدید، لازم است این موضوع را با دندان‌پزشک خود مطرح و نسبت به رفع آن اقدام نمایید تا در طولانی مدت سبب بروز درد و ناراحتی برای شما نشود.

رعایت بهداشت دهان و دندان

در هر زمانی و با انجام هر درمانی، نیاز است حتما بهداشت دهان و دندان خود را به طور کامل رعایت کنید تا ازهرگونه مشکل و بیماری دهانی به صورت حداقلی جلوگیری کنید. در صورت نصب کامپوزیت نیاز است دو بار در روز مسواک زده و از خمیردندان‌هایی با ساییدگی کم و فلوراید استفاده کنید.

دقت کنید مسواک زدن به صورت تهاجمی می‌تواند سبب عقب رفتن لثه‌ها و فاصله افتادن میان کامپوزیت و دندان طبیعی شود. اینکار زیبایی آن‌ها را از بین برده و نیازمند اقدام سبب ترمیم آن‌ها است. این موضوع یکی از مواردی است که آسیب نبایدهای کامپوزیت دندان را کاهش می‌دهد.

بایدها و نبایدهای بلندمدت کامپوزیت دندان

برای مراقبت از کامپوزیت خود در طولانی مدت نیاز است، بایدها و نبایدهایی را رعایت کرده تا کامپوزیت دندان‌هایتان ماندگاری و طول عمر خوبی را داشته باشند. اکثر این موارد با مراقبت‌های کوتاه مدت مشترک است اما مواردی در این بایدها و نبایدهای کامپوزیت دندان هست که رعایت آن‌ها در طولانی مدت به داشتن یک تجربه خوب از کامپوزیت دندان کمک می‌کند.

درمان دندان قروچه

عادت‌هایی مانند دندان قروچه در خواب به دلیل اینکه سبب وارد شدن فشار زیادی به دندان‌ها می‌شود یکی از نبایدهای کامپوزیت دندان است. در واقع اگراین عادت را دارید یا باید نسبت به ترک کردن آن اقدام کنید و یا باید با دندانپزشک خود مشورت کنید.

اکثر دندان‌پزشک‌ها برای این مسئله استفاده از نایت گارد مناسب دندان را پیشنهاد می‌دهند. زیرا این عادت سبب آسیب‌های زیادی اعم از لب پر شدن و یا شکستگی ایمپلنت دندان‌ها می‌شود که باعث نیاز به تعویض کامپوزیت است.

پرهیز از استفاده دندان به عنوان ابزار

عادات زیادی هستند که سبب آسیب جدی به کامپوزیت دندان‌ها می‌شود و جزو نبایدهای کامپوزیت دندان به شمار می‌رود. اینها شامل جوییدن ناخن‌ها، باز کردن و یا شکاندن وسایل با دندان و غیره می‌شود. این موارد می‌تواند سبب لب پر شدن، ترک خورد و یا حتی شکستن کامپوزیت‌ها شود.

باید در نظر داشته باشید که کامپوزیت یک لایه ظریف و نازک است و وارد شدن فشار زیاد بر آن سبب شکستن و آسیب دیدن آن می‌شود. پیشنهاد می‌شود قبل از نصب کامپوزیت این عادات را ترک کنید.

رژیم غذایی نامناسب

همانطور که گفته شد، مصرف خوراکی‌های رنگی سبب تغییر رنگ کامپوزیت در طولانی مدت می‌شود و یکی از نبایدهای کامپوزیت دندان است. همینطور جوییدن و گاز گرفتن خوراکی‌های سفت مانند اجیل، هویج و غیره سبب آسیب زدن به کامپوزیت می‌شود و احتمال ترک خوردگی و یا شکستگی آن را افزایش می‌دهد. سعی کنید این خوراکی‌ها را به قطعه‌های کوچیک تقسیم کرده و میل کنید.

همچنین مصرف مواد خوراکی قندی که سبب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود هم یکی از نبایدهای کامپوزیت دندان است. مصرف نوشیدنی‌های الکلی باعث نرم شدن کامپوزیت، لکه گیری آن و فرسایش آن در مدت زمان کوتاهی می‌شود. به حداقل رساندن مصرف این خوراکی‌ها هم به سلامت دندان‌ها کمک می‌کند و هم ماندگاری کامپوزیت شما را افزایش می‌دهد.

مصرف سیگار و دخانیات هم به مرور زمان سبب تغییر رنگ و کاهش ماندگاری کامپوزیت‌ها می‌شود، طبق گفته دندان‌پزشک هم سبب پوسیدگی دندان‌های طبیعی و هم کامپوزیت می‌شود و یکی از نبایدهای کامپوزیت دندان است.

انجام چک‌آپ‌های دندان‌پزشکی

به طور معمول دندان‌پزشک شما توصیه می‌کند هر 6 ماه یکبار به کلینیک مراجعه کرده تا سلامت دهان و دندان خود را چک کنید. پس از نصب کامپوزیت‌ها هم نیاز است این روتین را ادامه دهید. بدانید که کامپوزیت محافظتی برای دندان‌ها ایجاد نمی‌کند و همچنان احتمال پوسیدگی و مشکلاتی از این قبیل در صورت رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان وجود دارد.

جمع بندی 

کامپوزیت دندان مانند هر روش زیبایی-درمانی دیگری مراقبت‌های مربوطه خود را دارد. ما در این مقاله تمام تلاش خود را کردیم تا شما را با تمامی بایدها و نبایدهای کامپوزیت دندان آشنا کنیم و راهنمایی‌های لازمه را انجام دهیم. امیدواریم از کامپوزیت دندان‌های خود تجربه خوبی داشته باشید.

 

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *