
بوی بد دهان پس از کامپوزیت دندان
یکی از دغدغههای اکثر افرادی که کامپوزیت دندان انجام میدهند، بوی بد دهان پس از نصب کامپوزیت است. دلایل زیادی سبب بروز این مشکل میشود. کیفیت و نحوه درمان در جلوگیری از این گونه مسئله تاثیر به سزایی دارد. در این مقاله سعی داریم تا شما را با دلایل بوی بد دهان پس از نصب کامپوزیت دندان آشنا و نحوه جلوگیری از آن را توضیح دهیم.
کامپوزیت دندان
کامپوزیت یک روش درمانی وزیبایی برای اصلاح عیوب دندانهاست که طیف بسیار زیادی از مشکلات دندانها را حل میکند. کامپوزیت دندان به خودی خود سبب بوی بد دهان نمیشود. متاسفانه شایع بودن این مشکل سبب شده خیلی از افراد به آن به چشم یکی مشکلات نصب کامپوزیت نگاه کنند. اما اینطور نیست. با انجام مراقبتهای لازم هیچ مشکلی اعم از بوی بد دهان پس از نصب کامپوزیت رخ نمیدهد. بروز این مشکل دلایل مختلفی را در بر دارد که در این مقاله شما را با همه آنها، آشنا و برای درمان آن راهکار ارائه میدهیم.
نصب نادرست کامپوزیت دندان
عدم تناسب کامپوزیت با دندان طبیعی و نصب نادرست آن سبب تجمع باکتری و مواد غذایی در آن محل میشود در هنگام نصب ونیر کامپوزیت باید تمامی مراحل اعم از لایه گذاری و فرم دهی، آماده سازی دندانها و رفع فاصله بین لثه و روکش به درستی انجام شود. در غیر این صورت تجمع این پلاکها سبب بوی بد دهان پس از نصب کامپوزیت و همینطور پوسیدگی دندانها میشود.
مهارت و تخصص دندانپزشک
در بوی بد دهان پس از نصب کامپوزیت دندان مهارت و تخصص دندانپزشک هم تاثیر به سزایی دارد. در این روند درمانی توجه و دقت به نحوه نصب و برند مورد استفاده که مناسب شرایط دندانهای بیمار باشد، اهمیت بسیار زیادی دارد. ضمن رعایت بهداشت دهان و دندان که یکی از مورد اهمیتترین دلایلی است که بوی بد دهان پس از نصب کامپوزیت دندان به وجود می آورد، تجربه و مهارت دندانپزشک شما هم بسیار حائز اهمیت است.
بیماریهای لثه
بیماریهای پریودنتال در صورت اقدام برای درمان به تمامی نواحی لثه سرایت کرده و منجر به ایجاد بوی نامطبوع دهان میشوند. قبل از انجام نصب کامپوزیت دندان، دندانپزشک شما با انجام معاینه لثه و دندانهای شما را بررسی میکند. در صورتی که به عفونت لثه و یا مشکلات دندانی دیگری مبتلا باشید نیاز است ابتدا نسبت به درمان آنها اقدام کرده و سپس روند درمانی نصب کامپوزیت را شروع کنید. همین موضوع یکی از روشهای پیشگیری از ایجاد بوی بد دهان پس از نصب کامپوزیت دندان است.
اگر بعد از نصب کامپوزیت دچار بیماریهایی لثهای و یا عفونت دندانها شده باشید علائمی مانند لثههای متورم و قرمز، خونریزی لثه و دندانهای حساسی خواهید داشت. مشکلات در ریشههای دندان هم میتواند سبب رشد باکتریها شود. عفونت دندان کامپوزیت شده به همراه مصرف آنتی بیوتیک به راحتی قابل حل است و جای نگرانی آنچندانی ندارد. البته اگر به موقع تشخیص داده شود. اگر هر یک از علائم گفته شده را احساس کردید، حتما به دندانپزشک خود مراجعه کرده و این موضوع را با او در میان بگذارید تا هرچه زودتر نسبت به درمان آن اقدام کنید.
عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
این موضوع یکی از مهم ترین دلایل ایجاد بوی بد دهان پس از نصب کامپوزیت دندان، عدم رعایت بهداشت دهان و دندانها است. این موضوع علاوه بر ایجاد بوی نامطبوع مسائل دیگری را مانند پوسیدگی دندان را هم ایجاد میکند. پس از نصب کامپوزیت باید نسبت به بهداشت دهان خود اهمیت بیشتری بدهید. استفاده از مسواک برای از بین بردن پلاکهای روی دندان و نخ دندان برای تمیز کردن میان آنها بعد از هر وعده غذایی یکی از بهترین مراقبتها برای جلوگیری از هرگونه مشکلات مختلف پس از نصب کامپوزیت دندان است. استفاده از دهانشویههای آنتی سپتیک در جلوگیری از رشد میکروب و باکتری در دهان بسیار موثر عمل میکنند.
دوام و میزان ماندگاری کامپوزیت دندان
عدم مراقبت از کامپوزیت دندان
عدم رعایت مراقبتهای لازم از کامپوزیت دندان هم میتواند سبب ایجاد بوی بد دهان پس از نصب کامپوزیت دندان شود. انجام ندادن مراقبتها و وارد کردن فشار به کامپوزیت دندان میتواند سبب ایجاد مشکلات فراوانی اعم از شل شدن آنها میشود. شل شدن کامپوزیت ها میتواند باعث تجمع باکتری در نواحی لق شده و پس از آن بوی نامطبوع دهان شود. در صورتی که احساس کردید کامپوزیت دندان شما لق شده است حتما در اولین فرصت به دندانپزشک خود مراجعه کرده و نصب به ترمیم و تعویض آن اقدام نمایید.
مصرف دخانیات
افرادی که عاداتی مانند کشیدن سیگار و قلیان دارند آسیبهای زیادی به کامپوزیت و همینطور دندانهای طبیعی خود وارد میکنند. این افراد بیشتر از بقیه در معرض پوسیدگی دندانها و تغییر رنگ و لق شدن کامپوزیت دندان هستند. استعمال دخانیات ضررهای جبران ناپذیری به سلامت عمومی و همینطور دهان و دندان افراد وارد میکند. پیشنهاد میشود قبل از اقدام به شروع روند نصب کامپوزیت دندان، نسبت به ترک کردن سیگار و قلیان اقدام کنید. این موضوع تاثیر بسیار زیادی بر بوی بد دهان پس از نصب کامپوزیت دندان دارد.
رژیم غذایی نامناسب
مصرف خوراکیهایی مثل سیر، پیاز سبب ایجاد بوی بد دهان پس از نصب کامپوزیت دندان شود. گیر کردن مواد غذایی مانند خوراکیهای شیرین و چسبنده میان دندانها هم میتواند بوی نامطبوعی در دهان افراد ایجاد کند. در این مورد مصرف بعضی از داروهای خاص هم هستند که سبب ایجاد بوی بد دهان شوند. بعضی داروها دارای عوارض جانبی مانند کم شدن بزاق و خشکی دهان هستند. برای کم شدن این عوارض و رفع بوی نامطبوع پیشنهاد میشود آب زیاد بنوشید و برای مرطوب نگه داشتن محیط دهان خود از قرصهای مکیدنی مرطوب کننده دهان و همینطور دهانشویه استفاده کنید تا این موضوع برطرف شود.
ابتلا به بیماریهای داخلی
ابتلا به برخی بیماریها مانند رفلاکس معده، مشکلات کبدی و گوارش هم میتواند یکی از اصلیترین دلایل ایجاد شدن بوی بد دهان پس از نصب کامپوزیت دندان باشد. ممکن است شما از قبل از شروع درمان کامپوزیت دندان خود به این بیماریها مبتلا بوده و متوجه نشده باشید. همین موضوع ممکن است سبب شود شما بوی نامطبوع دندان خود را بر روی مشکلات کامپوزیت خود بگذارید. پیشنهاد میشود قبل از شروع روند درمان با انجام آزمایشات و چکآپهای مورد نیاز این موارد را چک کنید تا مشکلی بعد از نصب کامپوزیت دندان خود نداشته باشید.
جمع بندی
همانطور که در این مقاله تمامی موارد را توضیح و راهکارهای مناسب را به شما معرفی کردیم، بدانید که رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از مهم ترین و قابل توجه ترین دلایل ایجاد بوی بد دهان پس از نصب کامپوزیت دندان است. همچنین از ایجاد مشکلات دیگری مانند پوسیدگی دندانها هم جلوگیری میکند. انجام مشاوره و چکآپ با دندانپزشک خود و رعایت توصیهها میتواند به شما تجربه بی دردسر و خوبی را از انجام کامپوزیت دندانها بدهد.
بدون نظر