
آیا ایمپلنت دندان دائمی است؟
بسیاری از افراد که به دلایل مختلف دندانهای خود را از دست داده اند به انجام ایمپلنت و طول عمر ایمپلنت دندان فکر میکنند. ایمپلنت دندان بهترین جایگزین برای دندانهای از دست رفته شماست. در واقع ایمپلنت نوعی جایگزین ریشههای دندان است و به عنوان یک پایه قوی برای دندان دائمی شما ایجاد میشود که در کنار دندانهای طبیعی شما سازگاری دارد. . در این مقاله سعی داریم شما را با ایمپلنت و نحوه افزایش طول عمر آن آشنا کنیم.
ایمپلنتهای دندان معمولا به گونهای طراحی شده اند که به عنوان یک گزینه دائمی باشند. جنس آن از تیتانیوم خالص است و به صورت میله باریکی در استخوان فک قرار گرفته میشود. اگر ایمپلنت به روش صحیح در فک قرار بگیرد و مراقبتهای مربوطه به درستی انجام شود، میتواند طول عمر ایمپلنت دندان را زیاد کند.
انجام جراحی ایمپلنت علاوه بهبود اعتماد به نفس و لبخند شما، غذا خوردن و صحبت کردن را هم آسان تر میکندبا توجه به مواد اولیه مورد استفاده نظیر تیتانیوم و جوش خوردن تیتانیوم در استخوان فک، میتوان گفت که تا 25 سال هم باقی میمانند.
ایمپلنتها میتوانند از ساختار دندانها پشتیبانی کنند و چون محکم به استخوان فک متصل هستند میتوانند جوییدن و گاز گرفتن را بدون لغزش تحمل کنند. همچنین از تحلیل رفتن بافتهای استخوانی شما که میتواند منجر به از بین رفتن استخوان فک شود جلوگیری کنند.
نکات مهم برای داشتن بهترین ایمپلنت دندان
عوامل موثر بر طول عمر ایمپلنت
باید در نظر داشت که ماندگاری ایمپلنت به عوامل بسیار زیادی وابسته است و برای همه افراد یکسان نیست اما کنار گذاشتن عادات نامناسب، سلامت عمومی بیمار، تخصص و تجربه دندانپزشک شما، استفاده از برند باکیفیت و سلامت دهان و دندانها تاثیر زیادی بر طول عمر ایمپلنت دندان دارد.
بعضی از افراد با وجود اینکه به دلیل نداشتن تراکم استخوان کافی قادر به انجام ایمپلنت نیستند باز هم برای انجام آن اقدام میکنند. این افراد برای کاشت ایمپلنت دائمی نیازمند جراحی پیوند استخوان هستند. به طور کلی میتوان گفت انجام این جراحی میتواند دوام و طول عمر ایمپلنت را افزایش دهد.
کنار گذاشتن عادات نامناسب
سیگار کشیدن، دندان قروچه، استفاده از دندان ایمپلنت شده به عنوان ابزار برای باز کردن درب اشیا و جوییدن اجسام سفت آسیب بسیار زیادی به ایمپلنت شما میزند. وارد شدن فشار اضافی به ایمپلنت باعث آسیب ان و حتی در موارد سبب شل شدن پایه ایمپلنت شما میشود. با کنار گذاشتن این عادات میتوانید به بالا رفتن ماندگاری ایمپلنت خود کمک کنید.
سلامت عمومی بیمار
به دلیل اینکه انجام ایمپلنت نیازمند جراحیهای متعدد و در برخی موارد انجام عمل پیوند استخوان است، تقریبا درمانی تهاجمی به شمار میرود. به همین خاطر برای افرادی که بیماریهای قلبی، سرطان، دیابت و سایر بیماریهای خطرساز مبتلا هستند کمی دردسرساز است. بهتر است برای پیدا کردن بهترین روش درمان با دندانپزشک خود مشورت کنید تا بتوانید درمانی مناسب و طول عمر ایمپلنت دندان خود را افزایش دهید.
گاهی ممکن است افراد بعد از انجام ایمپلنت دچار این بیماریها شوند که میتواند تاثیر بسیار زیادی بر سلامت و ماندگاری ایمپلنت آنها داشته باشد. به همین دلیل توجه و زیر نظر داشتن سلامت عمومی بیش از پیش در این دوره درمانی اهمیت دارد.
تخصص و تبحر دندانپزشک
دندانپزشک شما برای تشخیص مناسب بودن این درمان باید با انجام معاینات مختلف، عکس برداری و آزمایشهای لازم متوجه شود. تشخیص اینکه این نوع درمان و نصب ایمپلنت مناسب شما و دندانهای شماست و انجام درست و اصولی آن در دوام ایمپلنت تاثیر به سزایی دارد.
همینطور پیشنهاد میشود حتما بعد از انجام ایمپلنت توصیه های دندانپزشک خود را به دقت انجام داده و به صورت دوره ای( 6 ماه یکبار) برای چکاپ مراجعه کنید تا طول عمر ایمپلنت دندان خود را افزایش دهید.
استفاده از برند با کیفیت
در حال حاضر شرکتهای بسیار زیادی در زمینه تهیه و تولید ایمپلنت در حال فعالیت هستند، با شناخت آنها و انتخاب مناسب ترینشان میتوانید طول عمر درمان را افزایش دهید. سازنده های ایمپلنت از پوششهای مختلفی برای پایهها استفاده میکنند که تاثیر به سزایی بر جوش خوردن پایه با استخوان فک و سازگاری آنها با سایر دندانها دارد. همچنین بر استحکام و طول عمر ایمپلنت دندان تاثیر مستقیم دارد.
دندانپزشک متخصص باید با انتخاب برند با بهترین کیفیت و مناسب وضعیت دندانهای شما ایمپلنت را با کمترین عوارض و مشکل نصب کرده و فرایند درمانی سازگار با شرایط دندانی شما انجام دهد.
سلامت دهان و دندان
یکی از فاکتورهای موثر برطول عمر ایمپلنت دندان داشتن تراکم استخوانی مناسب و سلامت بافت لثه برای ثابت نگه داشتن پایه است. در مواردی که بیمار در هیچ یک از این موارد شرایط مطلوبی نداشته باشد لازم است دندانپزشک اول به درمان این مشکلات و برطرف کردن کامل آنها بپردازد سپس روند درمان کاشت را آغاز کند.
همانطور که در مطالب بالاتر اشاره کردیم، نداشتن تراکم استخوان کافی نیازمند انجام عمل پیوند استخوان است تا روند درمانی با شکست مواجه نشود و عوارضی برای بیمار ایجاد نکند. توجه کافی به این نکات سبب افزایش طول عمر ایمپلنت دندان شما میشود.
راههای افزایش طول عمر ایمپلنت دندان
با انجام مراقبتهای لازم مانند رعایت بهداشت دهان و دندان، مراقبتهای بعد از کاشت ایمپلنت و انجام چکاپهای 6 ماهه دندانپزشکی میتوان طول عمر ایمپلنت دندان را تا حد زیادی افزایش داد و به ماندگاری آن کمک کرد. همچنین عادات مضری مانند دندان قروچه، استفاده ار دندان به عنوان ابزار و غیره میتواند آسیبهای زیادی به ایمپلنت دندان شما وارد کند.
مراقبتهای ضروری قبل از ایمپلنت دندان
مراقبتهای بعد از کاشت ایمپلنت
به تمامی توصیههایی که دندانپزشک شما به شما میگویید توجه کنید و آنها را با دقت انجام دهید. عاداتی مانند مصرف سیگار، گاز گرفتن خوراکیهای سفت و اشیا با ایمپلنت و داشتن دندان قروچه میتواند آسیب بسیار زیادی به ایمپلنت شما وارد کند و طول عمر ایمپلنت دندان را کاهش میدهد و بهتر است از انجام آنها به طور کل پرهیز کنید.
رعایت بهداشت دهان و دندان
مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهانشوییه تاثیر بسیار زیادی بر افزایش طول عمر ایمپلنت دندان شما دارد. با تمیز کردن اصولی دندانها و از بین بردن باکتریهای جمع شده بر رو و اطراف سطح دندان میتوانید از عفونت لثه و بیماریهای پریودنتال جلوگیری کنید. در موارد شدیدتر این بیماریها باعث تحلیل رفتن استخوان فک شده که خطر لق شدن ایمپلنت را با خود به همراه دارد.
انجام چکاپهای 6 ماهه دندانپزشکی
مراجعه مداوم و منظم به کلینیک دندانپزشکی برای بررسی سلامت دندانها و لثه باعث تشخیص زود هنگام انواع پوسیدگیها و عفونتهای لثه و دندان میشود و همچنین باعث حفظ سلامت ایمپلنت و طول عمر ایمپلنت دندان میشود. با تشخیص و درمان زود هنگام میتوان از عوارض بعدی پیشگیری و تا حدی خودداری نمود.
جمع بندی
با توجه کافی و انجام مداوم موارد ذکر شده میتوانید یک کاشت ایمپلنت بی دردسر و آسان داشته باشید. بهتر است برای جلوگیری از هرگونه آسیب و بیماری عادات مضر خود را ترک کرده و چکاپهای منظم داشته باشید تا طول عمر ایمپلنت دندان خود را زیاد کنید. امیدواریم یک تجربه خوب با انتخاب دندانپزشک مناسب داشته باشید.
بدون نظر